DISTRIBUIȚI

Radioul public sub presiunea bolsevica a baronului PSD, Georgica Severin. Avem dovada AUDIO: “Este o perioada extrem de agitata, vin alegerile, unii jurnalisti sa nu faca emisiuni!”. 

În ședința de redactie la care participa, în fiecare dimineată, Georgică Severin  dă ordine editoriale, se comporta ca un baron local de Prahova, încalcand legea de funcționare a SRR, legea 41/1994.

Georgică Severin îi amenință și santajează pe jurnaliști, pe unii manageri, dar si pe membri Consiliului de Administrație ai radioului public. Georgică Severin, impreuna cu cei doi șefi editoriali fideli : Dan Preda și Nicu Popescu pregătesc o noua galerie de « comisari editoriali » pentru perioadele electorale ce vor urma, cei doi fiind cunoscuți pentru simpatiile lor pro-PSD.

In ieșirile sale publice, ca orice politruc demagog, Georgică  Severin spune că nu încalcă libertatea de expresie, iată dovada, însa, din interior, dovadă ce arată că el dă ordine editoriale. AUDIO aici 

Georgica Severin a pregatit deja liste cu jurnaliștii incomozi

Fara precedent, in dimineața zilei de 5 martie, sub privirile stupefiate ale managerilor, la ședinta editorială, Georgica Severin a ordonat eliminarea de pe post a unor jurnalisti. Aceasta inseamnă că Georgica Severin a pregatit deja liste cu jurnalistii liberi care urmează să fie scoși de pe post.

In mandatul baronului PSD, informatia este controlată folosindu-se o masa de manevră formată din zeci de posturi de conducere ocupate cu delegație, (cei mai mulți redactor-șefi actuali) modificând cu tupeu prevederile Codului Muncii, prin ordine interne ce permit șantajarea celor numiți temporar și care execută orice pentru bani, chiar râd si aplaudă la comandă. Este vorba, mai ales, de Nicu Popescu, redactor șef cu delegație la știrile RRA (România Actualități) și de managerul său, Dan Preda. Nicu Popescu nu a promovat concursul pentru aceasta functie. Sub « camuflaj », mereu cu delegație, Nicu Popescu are funcție de conducere dar și de execuție, in același timp. Este și producătorul emisiunilor Agenda Globala, Euroatlantica și Perspective, ultima creată pentru apropiatii sai. Soția sa, Iana Ioniță modereaza toate dezbaterile electorale filtrate împreună cu obedienta Dana Ciobanu, sefa secției partide politice, pe filiera secției politice( nici Dana Ciobanu nu a promovat vreun concurs).

Teleormanizarea informației la Camera Știrilor și ordinele editoriale date corespondenților interni

Teleormanizarea informației la Camera Stirilor urmărește acelasi target de partid, cu informatii pozitive, intr-o spirală a unei realități deformate sub lozincile „să privim pozitiv” și „suntem aici pentru dumneavoastră” după cum se exprima Nicu Popescu, originar din localitate prospera, Gauriciu, judetul Teleorman. Ce mică e lumea !

Tot « delegatul » Nicu Popescu controlează și dirijeaza informația de la corespondenții interni și le scrie, ordonându-le, cităm „cu certitudine actiunile/evenimentele de tip electoral se vor inteți in teritoriu; va rog sa fiti foarte atenți la acest tip de activități și să trimiteți materialele catre compartimentul de specialitate pentru emisiunile specifice perioadei traversate”. A se observa limbajul unui secretar PCR ! Și noi, ne întrebăm ca și dvs, care este compartimentul de specialitate ??!!!Există un astfel de compartiment filtru de cenzura de partid, așa se explică și faptul că în Radiojurnalul de dimineață nu au fost difuzate voci ale opoziției, ci numai ale guvernanților PSD, doar 5 secunde pe ordonanța pe legilile justiției. Atât are voie opoziția, la SRR, pe mandatul lui Georgică Severin !

În funcție de agendele candidatilor la europarlamentare, alții decât ai opoziției, se construiesc chestionarele cu întrebări pentru dezbaterile din campanie, coordonată de obedienta Dana Ciobanu. Ea taie din știri și paginează buletinele electorale.

Grupul pentru Libertatea de Expresie în SRR-GPLER cere ajutorul societatii civile si forurilor internationale ! GPLER solicită, încă o dată, Parlamentului României, că după această dovadă nouă de cenzură și ingerință editorială, să-l demită de urgență pe baronul Georgica Severin, audiat déjà, de doua ori, in 2018, în Parlament !

În cazul in care Parlamentul Romaniei nu-l va demite de urgență pe Georgica Severin, GPLER-jurnalistii liberi din SRR- ameninta cu proteste si greva !

GRUPUL PENTRU LIBERTATEA DE EXPRESIE IN SRR

GPLER

06 martie 2019

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.