DISTRIBUIȚI
sanador

După ce săptămâna trecută a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, chirurgul toracic de la Institutul Marius Nasta, Cristian Paleru a fost scos de pe site-ul Sanador din lista celor 1.500 de medici care își oferă serviciile în diferite specialități.

Pentru a ne asigura că nu e o greșeală de IT, un jurnalist de la ziarul Curentul a sunat la call centerul Sanador și a solicitat o programare la chirurgul toracic Paleru însă i s-a răspuns că „din pacate domnul doctor nu mai activeaza în cadrul Sanador.”

Cum Paleru e în arest preventiv și nu s-a grăbit să demisioneze din vreo funcție pe care o ocupa, probabil că și conducerea Sanador s-a oripilat de caracterul acestui chirurg care deși  avea salariul net de la STAT de 5.000 de EURO LUNAR pentru 7 ore/zi, la care se adăugau gărzile și zecile de mii de lei pe operațiile efectuate la Sanador, el lua „ciubuc” de la orice pacient îi cădea în bisturiu la Nasta.

Fabrica de bani a lui Paleru și Petreanu a mers ca unsă ani de zile

Șefi de lucrări de la UMF Carol Davila, Cristian Paleru și Cornel Petreanu luau șpagă pe bandă rulantă. Cei doi, efectiv nu programau pacienții, majoritatea cu cancer pulmonar, la operații până când nu primeau banii ceruți.

Toată activitatea infracțională se desfășura la Spitalul Marius Nasta sub oblăduirea chirurgului Ioan Cordoș, un medic fără rezidențiat și examen de specialitate în chirurgie toracică dar care practica această profesie după ce folosise o adeverință falsă aparent eliberată de Spitalul Militar Central. Detalii AICI.

Paleru și Petreanu împărțeau șpăgile cu unii dintre pneumologi, ATI-iști și rezidenți

Prima întrebare pe care le-o puneau Paleru și Petreanu pacienților era: „cine te-a trimis la mine?”. Surse bine informate ne-au declarat că Paleru și Petreanu au înființat o adevărat caracatiță infracțională, iar întrebarea nu avea scop statistic, ci unii pneumologi le trimiteau pacienți pentru a fi operați iar cei doi chirurgi le întorceau sume de bani „per capita”. Bani primeau pentru fiecare pacient și trei medici ATI și trei rezidenți, deja puși sub control judiciar.

Paleru se lăuda că tatăl lui a dat șpagă o Dacie neagră la intrarea în UMF

Născut relaxat ca fiu de nomenclaturist, doctorul Paleru se lăuda cui voia să-l asculte că are pile peste tot: la poliție, la UMF, la procurori, la servicii etc. Tatăl său, Gheorghe Paleru, a fost înainte de 1989 director al Uzinei Dacia Pitești și director al Centralei Industriale de Autoturisme, funcții cu mare greutate pe vremea aceea, achiziția unui autoturism făcându-se atunci cu pile sau prin liste de așteptare.

Paleru le explica permanent rezidenților că în România nu se poate fără șpagă, că tatăl lui a dat o Dacie neagră ca șpagă pentru el când a intrat la UMF că „așa se făcea” și că nimeni nu-i va ancheta vreodată pentru că e lipsă de medici și chirurgia toracică e o disciplină deficitară, ea fiind una opțională în UMF-Carol Davila.

Paleru reclamat și de studenți, și de pacienți pentru atitudinea sa execrabilă

Deși era cadru didactic în UMF și pacienții i se adresau cu domnule profesor, Paleru a fost reclamat de pacienți și studenți că îi umilește și le vorbește foarte urât. Pacienților, deși îi spolia, li se adresa cu apelativul „nea caisă” și „mamaie” și îi trata cu nesimțire:  „se vede că nu prea ai creier”, „ei, te doare, lasă că îți place dar nu știi mata”, „idiotule, nu mai tuși că-ți bagi singur acele”, „prostul dracului”, „dă-mi-o pe nevastă-ta la telefon că poate e  mai deșteaptă”.

Studenților le spunea la cursuri în mod frecvent că au cap să nu le plouă-n gât.

Toți au știut ce face și cum se comportă Paleru, dar pentru că el se prezenta ca fiind un om super bine conectat în toate cercurile puterii, până la momentul descinderii DGA și a procurorilor de pe lângă Tribunalul București la Nasta și la el acasă, nimeni nu a avut curajul să iasă public să spună ceva. E adevărat că rectorul UMF, Viorel Jinga, nu a avut curajul nici după. Citește și despre Omerta UMFistan în cazul PALERU.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.