Home Dezvăluiri Șeful Apelor Române contracta deținuți în timp ce angajații ANAR lucrau pentru...

Șeful Apelor Române contracta deținuți în timp ce angajații ANAR lucrau pentru fiul său

DISTRIBUIŢI

În luna octombrie 2013, Nicolae Bărbieru, actualul director general al Apelor Române, a fost demascat că folosea angajații SGA Mureș și utilajele acesteia la firma fiului său. Deși această faptă este una penală și doi dintre membrii Comisiei de disciplină întrunite au propus concedierea lui disciplinară, nici procurorii nu au fost sesizați și a și rămas în instituție, avansând ca și cum nimic nu s-ar fi întamplat.

Povestea este una clasică pentru escrocii care căpușează instituțiile de stat: „în 7 octombrie 2013, salariații Bende Tibor și Puni Ioan au fost solicitați de către Directorul SGA Mureș, Bărbieru Nicolae, să se deplaseze, în timpul programului de lucru, la un imobil privat de pe strada Stelelor, să ia niște uși pe care să le schimbe cu altele, la Baumax. Conform actelor înregistrate la compartimentul RURPA din cadrul SGA Mureș, cei doi salariați nu figurau în concediu de odihnă, concediu medical, concediu fără plată sau vreo învoire în interes personal sau de serviciu. Deplasarea celor doi salariați la locația de pe strada Stelelor și de la aceasta spre SGA Mureș s-a efectuat cu o mașină a instituției, pe care dl. Bărbieru afirmă că a închiriat-o în condițiile contractului colectiv de muncă. Prezența celor doi salariați în locația mai sus amintită nu a fost singulară, existând și alte ocazii în care au efectuat lucrări sau au încărcat moloz. Dl. Bărbieru recunoaște că s-a folosit de furtun de nivel și „poate un poloboc” în lucrările din imobilul de pe strada Stelelor, unelte care aparțineau instituției.” se arată în decizia de sancționare disciplinară 594/08.11.2013, prezentată în fotografii.
În fața Comisiei de disciplină, Bărbieru recunoaște că locația din strada Stelelor este a unei firme aparținând fiului și finului său. Consilierul juridic al ABA Mureș, Brișcaru Cornel îl întreabă pe Bărbieru despre solicitarea sa, în calitate de Director SGA Mureș, la doar o zi după folosirea celor doi oameni în interesul fiului său, de atragerea de personal din afara ABA Mureș și „plătirea acestuia în baza unui contract, pe motivul lipsei de personal necesar pentru finalizarea unor lucrări”. Solicitarea s-a făcut prin referatul 11357/08.10.2013. Tariful negociat pentru prestarea unei munci necalificate de către deținuți era de 6,7 lei/oră. Bărbieru a explicat că din organigramă fuseseră scoase 26 de posturi și exista necesitatea suplimentării personalului existent dar nu a comentat situația ilegală în care angajații lucrau pentru fiul lui iar SGA trebuia să contracteze deținuți pentru a face și munca acestora. În limbaj juridic faptele lui Bărbieru se încadrau cel puțin la delapidare dacă nu chiar la abuz în serviciu.
Dar propunerea lui Brișcaru și a președintelui comisiei de concediere disciplinară nu a fost acceptată de conducerea de la acel moment a ABA Mureș așa că Bărbieru a fost retrogradat pentru 60 de zile pentru ca un an și ceva mai târziu să fie avansat fulgerător la propunerea PSD de ministrul Mediului de tristă amintire din guvernul Ponta, Grațiela Gavrilescu. Din funcția de Director General Adjunct, Bărbieru a fost avansat în luna martie a acestui an de ministrul Palmer. Așteptăm explicația dnei ministru care dacă nu știa de trecutul lui Bărbieru poate citi documentele la sfârșitul acestui articol.

Între timp puștiul Vlad, o duce bine și conduce un BMW după cum se laudă pe Facebook. Deh, meritocrația!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.