Home Dezvăluiri Semi-maghiarul din fruntea Apelor Române îl favorizează pe UDMR-istul ce conduce SGA...

Semi-maghiarul din fruntea Apelor Române îl favorizează pe UDMR-istul ce conduce SGA Hunedoara

DISTRIBUIŢI

V-am prezentat de-a lungul timpului modalitatea prin care șefii de la Apele Române mușamalizează hoțiile din teritoriu: când sunt sesizați de angajații care nu mai suportă furtișagurile și aranjamentele, înființează cu întârziere comisii de disciplină care constată legal că s-a împlinit termenul de prescripție administrativă de șase luni și nu mai pot aplica sancțiuni disciplinare. Astăzi vorbim pe larg despre cazul Directorului SGA Hunedoara, Burjan Grigorie, membru și candidat UDMR la alegerile pentru Senat. Directorul General al Apelor Române, Nicolae Bărbieru este maghiar după mamă, Agneta, limba sa maternă fiind maghiara, desigur. Nu știm dacă favorizarea lui Burjan s-a făcut pe criterii politico-etnice dar vă povestim cum l-a scăpat Bărbieru pe acesta de concedierea disciplinară.

Printr-o notă de constatare cu numărul 4170/11,04,2016 s-a constatat că directorul de la SGA Hunedoara, Burjan Grigorie folosit basculanta MS 32-SGA în interes personal, pentru asta semnând 9.84% din foile de parcurs fără a avea această atribuție. Burjan a fost cercetat de o comisie de disciplină începând cu luna iulie și a propus sancțiuni disciplinare. Doar că termenul de prescripție administrativă de șase luni de la data săvârșirii faptei. Așa că directorul ABA Mureș, Blaga Ioan nu a mai putut decât să constate că termenul de șase luni era împlinit și Burjan a scăpat nesancționat.

În lunile mai-iunie, „în paralel, din dispoziţia directorului Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, s-a efectuat şi un audit intern la Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara care a evidenţiat faptul că există o serie de neconcodanţe privind întocmirea documentelor justificative în ceea ce priveşte consumul de combustibil la mijloacele de transport şi utilaje terasiere.”

Așa și ce dacă? Doar banii SGA nu-s ai poporului și deci și ai lui Burjan, cetățean român? Așa că directorul nu ia nicio măsură disciplinară, nu întrunește vreo comisie de disciplină, ci stă și așteaptă să se împlinească șase luni la sfîrșitul lui noiembrie, ultima lună verificată fiind mai. În același timp și Bărbieru dispune în luna noiembrie ca o echipă din cadrul Corpului de Control să „efectueze o verificare la SGA Hunedoara în legătură cu aspectele sesizate”, fiind „în curs de elaborare concluziile ți măsurile dispuse”, după cum ne-a precizat ABA Mureș.

Deci exact la țanc, Bărbieru a trimis un supra-control peste auditul local iar prin decembrie, când cele șase luni vor fi împlinite, se va emite un raport ferm care nu va avea nicio consecință. Pare că băieții din Apele Române au liber la furat dacă împart cu șefii ca să le țină spatele timp de șase luni. Oare or mânji-o și pe Palmer sau ea e doar aeriană?

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.