Acasă Economia de Dreapta Gura păcătosului USL adevăr grăiește: creșterea fiscalității

Gura păcătosului USL adevăr grăiește: creșterea fiscalității

DISTRIBUIȚI

Nu de puține ori am auzit declarațiile liderilor USL că “cea mai mare greșeală este cota unică”. Joaca USL de-a chirurgia fiscală este patima românilor. Creșterea fiscalității este ineficientă. Nu rezolvă problemele românilor. Nu stimulează munca, economisirea sau atragerea capitalului autohton și străin. Nu cultivă libertatea economică și libera inițiativă, ci dependența românilor de stat, cu efecte clare: sărăcirea populației și a mediului de afaceri. Cascada de anunțuri de creșteri ale fiscalității din ultimele 4 luni creează doar haos și multă derută fiscală. Am asistat la un șir mult prea lung de sifonări ale intențiilor reale ale USL de a taxa și mai mult veniturile românilor dacă rămân la guvernare după alegerile din decembrie.
Ponta a găsit doi acari Păun pentru faptul că au scăpat în public adevăratele intenții ale strategiei fiscale ale stângii: secretarul de stat Liviu Voinea și corespondentul Agerpres de la Guvern.
Să vedem de ce creșterea fiscalității nu este o strategie bună. În primul rând, trecutul ne arată că majorările de taxe nu aduc decât temporar o creștere a veniturilor la buget, pentru ca apoi să apară tendința spre evaziune. În schimb, o micșorare a taxelor, așa cum s-a întâmplat în anul 2005, când a fost introdusă cota unică de 16% pe profit (reducere de la 25%) și pe veniturile din salarii (reduse de la niveluri ce se ridicau pana la 45%) a dus la o creștere a veniturilor bugetare colectate în perioada ce a urmat. Mai concret, de la 31,2% venituri bugetare în PIB în anul 2004, la 31,4% din PIB în 2005 și la 32,3% din PIB în 2006 și 2007. În anii 2008 și 2009 acestea au înregistrat o ușoară scădere (la 32,2% din PIB și apoi la 31,6% din PIB), pe fondul crizei care și-a făcut simțită prezența și în România, urmând ca din anul 2010 acestea să își reia trendul crescător: 32,8% din PIB în 2010, 33,3% din PIB în 2011 și 33,7% din PIB în 2012 (conform prognozelor).
De ce s-a întâmplat acest lucru? Pentru că a fost descurajată munca la negru și a fost încurajată declararea veniturilor, generarea de noi investiții, creșterea exporturilor și crearea de noi locuri de muncă.
În plus, orice creștere a taxelor sau impozitelor ar duce la creșterea prețurilor, la diminuarea consumului și la sărăcirea populației, va destructura mediul privat și așa destul de amorțit. Creșterea redevențelor sau a accizelor va conduce la creșterea prețului la benzină și motorină, deja destul de mare. Aceste creșteri vor atrage după ele noi majorări ale prețurilor la alimente, care din nou vor avea impact negativ asupra consumului și implicit asupra mediului privat.
 Care este concluzia? Soluția este diminuarea cheltuielilor bugetare. Un stat mai suplu și mai eficient, unde regulile sa fie clare, iar conformarea voluntara sa fie puternic motivata. Acest lucru ar putea fi făcut prin transparentizarea tuturor cheltuielilor publice pe site-urile administrațiilor publice, prin prioritizarea și eficientizarea lor, prin externalizarea acelor activități publice care pot fi gestionate mai bine de actorii privați, neviciați de criterii politice, prin informatizarea instituțiilor și interconectarea bazelor de date publice pentru a micșora numărul de ghișee și de proceduri birocratice, prin regionalizarea administrației fiscale (asa cum a făcut Bulgaria în anul 2009 cu sprijinul Băncii Mondiale) și a structurilor administrative deconcentrate, prin comasarea drastică și eliminarea taxelor și tarifelor parafiscale de la peste 230 cât sunt în prezent. Soluția este stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de munca prin diminuarea poverii fiscale pe munca, adică prin reducerea CAS și creșterea salariului minim pe economie, astfel încât impactul bugetar sa fie nul pe termen scurt (să nu genereze o gaură bugetară), iar pe termen scurt impactul bugetar devine pozitiv.
 Un exemplu foarte bun care demonstrează că diminuarea fiscalității este eficientă este cazul Georgiei. O fosta țară comunistă devine unul din cele mai reușite exemple de reformă economică liberală, atât din punctul de vedere al fiscalității, cât și al amplitudinii și profunzimii măsurilor politice luate, cât mai ales din cel al efectelor pozitive rezultate. Scăderea dramatică a fiscalității din Georgia, reducerea numărului impozitelor principale la patru, a dus la dublarea veniturilor la bugetul de stat, ca pondere în PIB.
Să nu uităm nici că în paradisurile fiscale europene, de genul Luxemburg sau Cipru, statul colectează mai mulți bani la buget decât o face guvernul României. Nici că România este înconjurată de economii cu cote unice mai mici decât cele din România: 10-13%, fiind mai atractive din acest punct de vede pentru investitorii străini.
În final, va reamintesc vorbele lui Karl Marx: “Există o singură modalitate de a ucide capitalismul: prin taxe, taxe și iar taxe”. USL nu știe decât să crească taxele. Or creșterea fiscalității este ineficientă. Ea nu rezolvă problemele românilor, ci le complică și mai mult. Ea duce la alungarea investițiilor, la sărăcirea mediului privat și a oamenilor.

?óÔé¼?¿Andreea Paul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.