Acasă Economia de Dreapta Guvernul a tăiat la rectificare 300 de milioane de lei de la...

Guvernul a tăiat la rectificare 300 de milioane de lei de la Cercetare-Dezvoltare-Inovare

DISTRIBUIȚI

Nu poți avea o economie performantă cu venituri mari ale populației fără inovații și invenții tehnologice. De ce ne pleacă inventatorii în străinătate? De ce își vând rezultatele muncii premiate la nivel internațional pe trei surcele? De ce și-a mutat inventatorul român al Roboscan-ului Aeria firma în Elveția? De ce nu a reacționat nimeni la mesajul savantului român Mircea Tudor: ”Aș fi avut mândria ca acest standard de securitate să aibă originea în România. Din păcate nu am găsit niciun fel de susținere.”
România mai are doar 40 de mii de cercetători. Detalii aici: http://www.insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/activ_cd15r.pdf
Guvernul României a cheltuit „uluitoarea” sumă de 1 miliard de lei până la 31 oct. anul acesta pentru cercetare-dezvoltare-inovare, față de 1,7 miliarde de lei planificați inițial, rectificați negativ nu demult la 1,4 miliarde lei pentru 2017.
Mai detaliat, http://www.research.gov.ro/uploads/sistemul-de-cercetare/bugetul-pentru-cercetare/buget-2017-mci-platile-01-31-10-2017.pdf, la Ministerul Cercetării și Inovării avem o:
– alocare bugetară inițială 2017: 1,725 miliarde lei
– alocare rectificată 2017: 1,422 miliarde lei (300 de milioane de lei tăiați de la Cercetare-Dezvoltare-Inovare)
– cheltuiți la 31 oct. 2017: 1,098 mld lei.
România are nevoie de oameni cu viziune!

Citește și Avem o școală de inventică românească?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.