Acasă Economia de Dreapta Industria românească în picaj. Singura industrie aflată în creștere e industria minciunilor...

Industria românească în picaj. Singura industrie aflată în creștere e industria minciunilor guvernamentale

DISTRIBUIȚI

Cifra de afaceri în industrie este de trei luni consecutive în cădere. Industria metalurgică și industria petrochimică sunt în picaj. Singura industrie aflată în creștere e industria minciunilor guvernamentale.

Cum e viața românilor alături de USL? Mai taxată și mai șomeră. Până acum avem 20 de majorări sau noi taxe și impozite. Numărul șomerilor înregistrați (conform BFM) a crescut cu aproape 40.000 persoane în luna ianuarie 2013, comparativ cu aceeași lună a anului 2012.

Guvernul USL se confruntă deja cu o primăvară a protestelor. Creșterea taxelor, a prețurilor și a șomajului determină nemulțumiri sociale accentuate și demonstrează eșecul Guvernului în crearea de noi locuri de muncă. Unde este milionul de noi locuri de muncă promise în campania electorală? Românii nemulțumiți de nepăsarea Guvernului au început primăvara protestelor.
Angajații de la Mechel Câmpia Turzii au intrat în a treia săptămână de proteste. Angajații de la Mechel Târgoviște au început și ei protestele. La fel au procedat cei din Bârlad împotriva exploatării gazelor de șist, dar și angajații de la Dacia împotriva taxei pe timbru.

Guvernul nu a dovedit niciun pic de interes, nicio soluție și nicio brumă de compasiune. Comportamentul guvernanților e la fel de indiferent ca și în cazul Oltchim, unde peste 3200 de familii sunt direct afectate și alte zeci de mii de familii indirect afectate.

Care e reacția Guvernului? USL introduce zilnic noi taxe și impozite. Azi, în Comisia de Buget-Finanțe, am retrimis către Guvern proiectul de Lege pentru aprobarea OUG 5/2013 care prevede introducerea unui nou impozit în sectorul energiei electrice și al gazului natural.

PDL spune stop creșterii taxelor! Sugrumăm producătorii, mediul de afaceri în ansamblu. Nepăsarea lui Victor Ponta și a Guvernului USL nu e o soluție.
Problemele nu dispar ignorându-le, ci rezolvându-le.

Andreea PAUL

Vicepreședinta PDL, Candidata ARD în Colegiul 1, Satu Mare
Lector univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE
E-mail: andreea_vass@yahoo.com
Website personal: www.andreeapaul.ro
Facebook: http://www.facebook.com/andreea.vass

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.