Acasă Economia de Dreapta Ponta, impertinența celui mai slab Guvern din istoria României

Ponta, impertinența celui mai slab Guvern din istoria României

DISTRIBUIȚI

Guvernul Ponta trebuia demult să prezinte starea națiunii și proiectul de buget pentru anul 2013. În schimb, ne surprinde cu o incredibilă declarație în care acuză PDL că nu a prevăzut în bugetul pe acest an banii necesari pentru ultimele două luni.
A uitat domnul Ponta că el este cel care a făcut ultima rectificare bugetară în vară? Impertinența domnului Ponta jignește inteligența cetățenilor. Nu mai departe de două luni și jumătate, în vară, a efectuat o rectificare bugetară prin care a majorat deficitul bugetar de la 1,9% la 2,25% din PIB numai ca să aibă mai mulți bani de cheltuit. Peste 400 de milioane de euro au fost tăiate de la investiții, în special de la Ministerul Transporturilor. Au fost tăiați bani pentru șosele și autostrăzi, pentru drumuri județene și pentru metrou. Au fost executate sursele de investiții și banii pentru cofinanțarea pe fonduri structurale. Guvernului Ponta nu i-a păsat că a blocat mii de afaceri abia lansate sau că doctoranzii au rămas fără burse.
Într-adevăr, în bugetul pentru anul 2012 nu erau trecute cheltuielile cu falsa înscăunare a lui Crin Antonescu ca președinte. Nici costurile uriașe datorate deprecierii cu peste 4% a cursului de schimb, iscate de jocurile politice pentru putere ale lui Ponta. 
USL e incapabil să își asume o viziune pe termen lung. Merge pe două cărări, ca un cetățean turmentat. Mai tra­gic este că pune o povară și mai mare asupra viitorului cetățenilor și îngreunează un an deja dificil care ne stă înainte, ca urmare a turbulențelor din Europa.
Nici în aproape 6 luni de guvernare domnul Ponta nu a învățat că prin rectificarea bugetară trebuie să asigure resurse financiare pentru tot anul. Tot ce știe să facă este să folosească cuvintele în așa fel încât să arunce în aer din nou credibilitatea financiară a României.
 România nu e moșia domnului Ponta, ca să se joace cum vrea cu banii românilor. USL trebuie să dea socoteală pentru lipsa de măsuri de dezvoltare economică, pentru creșterea galopanta a prețurilor și pentru instabilitatea în care ne-a aruncat. USL trebuie sa dea socoteala pentru megalomania de pe Arena Națională care costă 1,4 mi­lioane de euro, adică vreo 70 de miliarde de lei vechi.

Andreea PAUL

Vicepresedinta PDL
Lector univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale, ASE
E-mail: andreea_vass@yahoo.com;
Website personal: www.andreeapaul.ro
Facebook: http://www.facebook.com/andreea.vas

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.