Acasă Economia de Dreapta Șova conduce Ministerul Proiectelor și Investițiilor Eșuate

Șova conduce Ministerul Proiectelor și Investițiilor Eșuate

DISTRIBUIȚI

DOVADA:

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine nu are niciun proiect, este lipsit de viziune, iar maxima creativitate este dată de publicarea pozelor ministrului ?ê?£ova pe site.

ADEVĂRUL despre USL:

A promova firmele românești în străinătate? A atrage investiții directe în România? Întrebări fără ecou la USL. Cheltuielile „secrete” ale acestui minister par a dovedi că se preferă promovarea de „comitete și comiții”  a căror putere fragmentată este mult prea mică pentru a aduce o schimbare în mediul de afaceri românesc. Mai mult, proiectele, dacă acestea există, se împart fără criterii de profesionalism. Deciziile publice cultivă impredictibilitatea și haosul.

Modelul irlandez

Irlanda se impune atât în atragerea investițiilor străine directe, cât și în ceea ce privește promovarea firmelor irlandeze pe plan internațional. Irlanda se află pe locul 9 în UE ca nivel al stocurilor de investiții străine directe în afara granițelor în anul 2012, de 358 miliarde de dolari.
Irlanda are, din anul 1994, o agenție guvernamentală special dedicată promovării industriei interne, numită „Enterprise Ireland”. Printre atribuții, Enterprise Ireland are inclusiv sarcina de a sprijini companiile irlandeze care doresc să se internaționalizeze. „Întreprinderea” Irlanda nu e pe butuci, asemenea companiilor românești. Stocurile de investiții străine directe în afara granițelor irlandeze au crescut de 1,3 ori în perioada 1985-1994. Din 1994 până în anul 2012 au crescut de 22 de ori.  
Succesul reușitei? Fiecare companie care dorește să beneficieze de finanțare are un consilier dedicat în cadrul Enterprise Ireland. Agenția are programe special dedicate pentru finanțarea companiilor irlandeze care au în plan internaționalizarea. Programul Internațional de Vânzare („International Selling Programme”), dezvoltat în parteneriat cu Institutul de Tehnologie din Dublin și experți și practicieni de talie mondială, conectează companiile irlandeze la mediul internațional de afaceri și la experiența academică irlandeză.
 
Eșecul românesc

În România, nici nu promovăm firmele românești în străinătate, dar nici nu atragem investiții noi. Investițiile străine directe au scăzut cu aproape 29% în primele șapte luni din acest an comparativ cu aceeași lună a anului trecut.
Reușita Enterprise Ireland este și reușita companiilor irlandeze pe piețele străine. Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine din România este o sinecură prin care se plimbă proiecte cu dedicație mafiei USL.

Andreea PAUL
Prim-vicepreședinta PDL
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare
Comisia de Buget-Finanțe
Lector univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE
E-mail: andreea_vass@yahoo.com
Website personal: www.andreeapaul.ro
Facebook: http://www.facebook.com/andreea.vass

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.