Acasă Economia de Dreapta Taxare până la capăt! USL te vrea sărac

Taxare până la capăt! USL te vrea sărac

DISTRIBUIȚI

Singura strategie economic a USL este taxarea. Pentru anul 2014 ne-a pregătit un nou val de 5 taxe noi și impozite majorate care se va adăuga celor 30 deja existente. Ajungem astfel la un total de 35 de taxe noi și impozite majorate sub USL în numai 18 luni de guvernare. Efectele sunt vizibile: haos fiscal, mediu de afaceri înghețat și români din ce în ce mai săraci, camdeodata cu 8 miliarde lei mai putin in buzunare si mai mult la buget. PDL solicită retragerea proiectului de buget pe anul 2014 șireconsiderarea măsurilor anunțate pentru anul următor.

Guvernul Ponta modifică fiscalitatea cu o viteză amețitoare

USL este lider în topul guvernelor care au adus cele mai multe schimbări legislației fiscale din ultimii 10 ani, stabilind un nou record negativ de impredictibilitate. Guvernul Ponta ne-a adus într-un adevărat haos fiscal în ultimele 18 luni de guvernare. 32 de modificări a produs executivul condus de Victor Ponta asupra Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală de când este la guvernare, adică aproape două modificări făcute în medie pe lună, din cele 123 de modificări operate în ultimii 10 ani, adică de la intrarea în vigoare a acestor coduri în anul 2004.

Taxarea este singura strategie a USL pentru creșterea veniturilor bugetare

Proasta colectare a veniturilor, evaziunea fiscală în creștere și lipsa proiectului economic de țară fac ca Guvernul Ponta să apeleze permanent la majorări de impozite sau introducere de noi taxe.
Taxarea îngheață viața românilor și activitatea firmelor. Modificarea repetată a fiscalității și modul de guvernare al USL pe principiul „mai bine taxez decât să creez” se traduc în împovărarea românilor cu 35 de taxe noi și impozite majorate (vezi Tabel 1). Adică 30 câte erau până acum plus încă 5 pe care le vom resimți începând cu anul 2014: indexarea accizelor cu o rată a inflației de 4,77%, introducerea unei accize suplimentare pe benzină, motorină și kerosen, introducerea unui impozit de 1,5% pe cădirile speciale, creșterea cu 25% a redevențelor la resursele naturale și introducerea posibilității de a majora taxele locale cu mai mult de 20% peste rata inflației în cazul persoanelor fizice.
Așa cum a avertizat PDL în nenumărate rânduri, această strategie este una proastă. O demonstreză a doua rectificare bugetară negativă pe acest an, conform căreia au fost reduse tocmai acele elemente din buget unde se aștepta o colectare ridicată ca urmare a majorării accizelor și taxelor și introducerii noilor impozite: la încasările din accize (-648,1 mil. lei), TVA (-635,5 mil. lei), impozit pe venit și salarii (-205,9 mil. lei) și impozit pe profit (-64,8 mil. lei).
Mediul de afaceri își exprimă și el îngrijorarea profundă asupra efectelor noilor taxe și impozite. Camera de Comerț Americană (AmCham) atrage atenția că: „Împreună cu creșterile de fiscalitate impuse deja în legislație, astfel de decizii determină o agra­va­re, fără precedent în ultimii 20 de ani, a poverii fis­cale pe care contribuabilii români vor fi obligați să o suporte“. De altfel, proiectul de buget pe anul 2014 este cel mai criticat din istorie. Iată dovada aici.

USL minte românii că FMI este vinovat pentru creșterea taxelor

USL ne anunță cu nonșalanță că bugetul pe anul 2014 este înțesat cu noi impozite și taxe. ?ê?£i asta după ce în data de 17 septembrie 2013, atunci când a prezentat în fața Parlamentului Scrisoarea de intenție înaintată FMI, Victor Ponta a spus că nu va majora taxe și impozite și nici nu va introduce altele noi. Stenograma ședinței stă drept mărturie pentru minciuna lui Ponta.
Ponta ne minte din nou atunci când anunță că taxele și impozitele noi sunt impuse de FMI. De fapt, taxele și impozitele noi sau cele majorate sunt răspunsul benevol al Guvernului la incompetența și incapacitatea de a atinge țintele asumate în Acord.

USL încearcă să mintă din nou românii promițându-le creșteri de pensii și salarii

Proiectul de buget pe anul 2014 este unul parșiv: ia mult prin taxe și dă puțin înapoi românilor. Măsurile anunțate de Guvernul USL vor avea drept efect aruncarea în prăpastie a economiei României, creșteri de prețuri în lanț și scăderea puterii de cumpărare a fiecărui român. Premierul bagă mai întâi mâna adânc în buzunarele românilor prin taxe noi, scumpește viața românilor, apoi dă înapoi foarte puțin și doar unora. Acest guvern de stânga în fruntea țării nu știe să producă, știe doar să taxeze.
Taxele suplimentare din anii 2013 și 2014 scot din buzunarele românilor și ale firmelor 8 miliarde de lei. Ca să acopere măsurile dezastruoase pentru traiul românilor, USL promite o creștere infimă a fondului de salarii cu 3% și direcționată doar pentru o parte dintre bugetari (profesorii debutanți și medicii rezidenți) și indexarea pensiilor cu 3,75%, ceea ce reprezintă o obligație legală și nicidecum un cadou al USL. În plus, USL ne amăgește în privința diminuării cu 5 puncte procentuale a nivelului CAS, o minciună menită să alimenteze speranțele românilor până după alegerile europarlamentare.
Românii nu mai pot fi păcăliți atât de ușor. Românii înțeleg că majorarea prețurilor rezultată din noile taxe introduse va fi mult mai mare decât creșterea de salarii și pensii. Românii își dau seama că nivelul lor de trai se va reduce din ce în ce mai mult.
Ținând cont de efectele puternic negative pe care le-ar avea noile măsuri anunțate asupra mediului de afaceri și nivelului de trai al românilor, PDL solicită:
Retragerea imediată a proiectului de buget pe anul 2014.
Încetarea atacurilor Guvernului condus de Victor Ponta asupra mediului de afaceri și a românilor și reconsiderarea măsurilor anunțate pentru anul 2014.

Andreea PAUL
Prim-vicepreședinta PDL
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare
Comisia de Buget-Finanțe
Lector univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE
E-mail: andreea_vass@yahoo.com
Website personal: www.andreeapaul.ro
Facebook: http://www.facebook.com/andreea.vass

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.