Acasă Economia de Dreapta USL a provocat marțea neagră a Legislativului românesc

USL a provocat marțea neagră a Legislativului românesc

DISTRIBUIȚI

Trăim marțea neagră a Legislativului românesc din ultimul sfert de veac. USL a reușit să distrugă astăzi și ultima brumă de credibilitate a Parlamentului,  propunând spre adoptare mai multe propuneri legislative fără o dezbatere transparentă, cu încălcarea regulilor procedurale, în totală secretomanie: Legea minelor, a lobby-ului sau a amnistierii. Dezastrul a fost evitat în ultimul moment, însă intențiile USL rămân clare – au demonstrat din nou că nu sunt decât o fabrică de taxe și de legi dedicate direct infractorilor, dovedind un dispreț profund pentru statul de drept.
Amnistierea ar fi deschis ușile penitenciarelor și ar fi adus infractorii printre noi.  Puterea a propus astăzi plenului grațierea colectivă a pedepselor de până la 7 ani și  amnistia în cazul pedepselor cu privarea de libertate până la 6 ani  inclusiv. Sunt direct vizați:   Adrian Năstase, Emilian Cutean,  Cătălin Voicu sau  Relu  Fenechiu. ?ê?£i Liviu Dragnea, al cărui  proces este abia la început, ar scăpa cel mai probabil de închisoare în  cazul unei condamnări, dacă amnistia s-ar adopta. Mesajul pe care USL îl transmite astăzi este că politicienii pot fura fără nicio teamă cu ajutorul direct al Puterii.  
Înțelegeri subterane în defavoarea românilor ascunde și Legea minelor, care nu este altceva decât modul lui Victor Ponta de a se achita de obligațiile către RMGC. Asistăm și în acest caz la o hoție ridicată la rang de politică națională, la rang de lege, hoție girată și de cei din PNL.
Victor Ponta are exact vârsta politică a sistemului corupt al PSD și năravurile sistemului mafiot ale cărui interese le apără. Dovada ne stă în acest an plin de taxe, minciuni și rateuri. Săptămâna trecută: etapa baronilor locali cuplați la bugetul național, iar românii pedepsiți prin taxe. Acum: etapa salvării corupților condamnați, iar românii pedepsiți cu insecuritatea personală. Românii rămân taxați și furați de USL!
                           

Andreea PAUL
Prim-vicepreședinta PDL
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare
Comisia de Buget-Finanțe
Lector univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE
E-mail: andreea_vass@yahoo.com
Website personal: www.andreeapaul.ro
Facebook: http://www.facebook.com/andreea.vass

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.