Acasă Economia de Dreapta USL le-a tăiat agricultorilor români 1,5 miliarde lei din buzunare în 2013...

USL le-a tăiat agricultorilor români 1,5 miliarde lei din buzunare în 2013 și 2014

DISTRIBUIȚI

USL spune mereu ca îi impozitează pe cei bogați și le dă celor săraci. În realitate, au lovit în toți românii, mai tare tocmai în cei săraci. 
USL le-a tăiat agricultorilor români 1,5 miliarde lei din buzunare în 2013 și 2014 prin taxele și impozitele introduse în acest an (prin OUG8/2013; pentru impactul financiar vezi și pagina 31 din Legea Bugetului de Stat pentru anul 2014). 
Din păcate, prin normele de venit plătesc și cei care nu vând nimic, dar și cei care înregistrează pierderi din activități agricole, dar au o bucată de pământ de la 3 hectare în sus sau peste 3 vite sau peste 100 de păsări sau peste 50 de familii de albine. 
A fost adoptat azi în comisia parlamentară bugetul Ministerului Agriculturii și am votat împotrivă din cauza creșterii accizelor la băuturile tradiționale românești, din cauza creșterii taxelor aplicate micilor fermieri, agricultori, piscicultori, apicultori și silvicultori, de 6 ori mai mari în anul acesta și de peste 6,5 ori mai mari în anul 2014 față de anul 2012. Așadar, agricultorii plăteau 0,2 miliarde lei impozite în 2012, 1,67 miliarde lei în 2013 și se estimează încasări de 1,75 miliarde lei în 2014. 
Opoziția și adevărul supără. M-am opus creșterii taxelor și am susținut diminuarea CAS de la 1 ianuarie 2014.
Presa a consemnat ieri schimbul meu de replici cu puterea. Da, cu puterea incompetentă, cu puterea majoritară. Am avut o reacție omenească.  Le-am vorbit de profesionalism. Sunt surzi.  Le-am spus despre bun simț. Sunt surzi.  Au doar tăvălugul de partea lor. Nu ascultă pe nimeni.  Nu-i interesează decât propria putere. De aceea am vrut să le arăt că mint. Nu-i interesează. 
M-am opus creșterii taxelor, care înseamnă tăierea banilor românilor. La dezbaterea bugetului am susținut diminuarea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator și creșterea salariului minim pe economie la 1.000 lei de la 1 ianuarie 2014. Astfel, s-ar crea cu 75 mii mai multe locuri de muncă, salariul mediu pe economie ar fi cu 160 lei mai mare, iar pensia medie cu 10 lei mai mare în anul 2014 decât cele prevăzute în bugetul USL. Impactul pe inflație este neutru, iar creșterea economică ar fi impulsionată la 2,7% anul viitor.

Andreea PAUL
Prim-vicepreședinta PDL
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare
Comisia de Buget-Finanțe
Lector univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE
E-mail: andreea_vass@yahoo.com
Website personal: www.andreeapaul.ro
Facebook: http://www.facebook.com/andreea.vass

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.