Acasă Economic-Financiar Agentii imobiliari trebuie sa absolve cursuri de specialitate

Agentii imobiliari trebuie sa absolve cursuri de specialitate

DISTRIBUIȚI

Agentii imobiliari, care pana la data de 25 mai, nu au absolvit cursurile prevazute de lege sau nu vor face dovada ca sunt inscrisi la o unitate de invatamant recomandata de Uniunea Nationala a Agentilor Imobiliari (UNAI) isi vor pierde calitatea de membru al organizatiei, se arata intr-un comunicat al UNAI, remis, luni, Agentiei Mediafax.

-De asemenea, agentiile imobiliare care pana la 25 mai nu au luat legatura cu UNAI pentru obtinerea licentei vor fi excluse din uniune-, se precizeaza in comunicat.

UNAI va elibera atestate agentilor imobiliari care vor face dovada absolvirii unui curs de specialitate si care isi vor insusi statutul uniunii, Codul etic si profesional si Regulamentul de disciplina. Atestatul ii va da dreptul agentului imobiliar sa profeseze in cadrul unei agentii imobiliare licentiate. UNAI va acorda licente de functionare agentiilor imobiliare ai caror administratori sunt atestati de catre organizatie, vor indeplini conditiile de constituire a unei societati comerciale, vor avea un program de lucru cu publicul bine stabilit si vor face dovada unui sediu stabil.

UNAI asigura evidenta agentilor si agentiilor imobiliare prin inscrierea acestora in Registrul National al Agentilor Imobiliari.

-UNAI a acordat primele licente si atestate pentru 16 agenti imobiliari si 15 agentii imobiliare din cadrul filialei Brasov-, a declarat, luni, Agentiei Mediafax, Dumitru Stuparu, directorul executiv al uniunii. Acesta a mai spus ca urmatoarele filiale ai caror membri vor fi atestati sunt Craiova, Iasi si Constanta.

UNAI a fost constituita ca organizatie profesionala cu rolul de a reglementa activitatea imobiliara. Organizatia are sediul central in Bucuresti si are filiale in 15 judete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.