Acasă Economic-Financiar Banca Mondială ne dă 70 milioane euro pentru modernizarea ANAF

Banca Mondială ne dă 70 milioane euro pentru modernizarea ANAF

DISTRIBUIȚI

Banca Mondială a aprobat proiectul de 70 milioane euro pentru modernizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), care are ca scop creș­terea eficienței în colectarea impo­zitelor și a contribuțiilor sociale, a disciplinei fiscale și reducerea birocrației.
Modernizarea administrației fiscale este o componentă importantă a progra­mului Guvernului pentru reforma economică. În pofida eforturilor recente de ajustare fiscală, situația externă din Europa și creșterea economică slabă din România vor continua să reprezinte riscuri la adresa stabilității macroec­o­no­mice, se arată într-un comunicat al Băncii Mondiale.
Instituția financiară menționează că, având în vedere spațiul limitat pentru noi cheltuieli publice, există un interes solid în privința îmbunătățirii eficienței și eficacității în zona colectării veniturilor.
„ANAF a așezat o fundație solidă pentru următoarea generație de reforme în domeniul administrării veniturilor statului, care se va derula în cursul următorilor cinci ani. ANAF a decis ca următoarele reforme să se concentreze pe combaterea evaziunii fiscale, reducerea poverii administrative asupra contribuabililor și creșterea eficienței în colectare. Proiectul contribuie la aceste obiective. O ANAF modernizată va fi corectă, orientată către servicii pentru contribuabili și eficace în identificarea evazioniștilor și, prin urmare, va reduce evaziunea. Restructurarea ANAF și regândirea proceselor de business este de importanță vitală pentru obiectivul MFP de a crește veniturile statului ca procent din PIB“, a declarat Bernard Myers, specialist în manage­mentul sectorului public în cadrul instituției financiare.
Implementarea proiectului va fi gestionată de ANAF.

Cristian Georgescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.