Home Economic-Financiar CFR se pregătește de restructurare

CFR se pregătește de restructurare

DISTRIBUIŢI

CFR SA va lansa în perioada următoare procedurile de selecție a unui consultant pentru elaborarea și implementarea unui plan detaliat de restructurare, contractul estimat la 1,23 milioane euro urmând să fie finanțat dintr-un împrumut contractat de la BERD.
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat la finele anului 2012 că a acordat un împrumut de 175 milioane euro companiei CFR SA pentru a ajuta administratorul infrastructurii feroviare să-și restructureze bilanțul, permițând plata datoriilor curente.
Acoperirea datoriilor viza eliberarea de fonduri pentru investiții și lucrări de întreținere, pentru îmbunătățirea calității rețelei feroviare.
Împrumutul, distribuit în două tranșe în funcție de măsuri specifice de reformă, este parte a unui program de restructurare pentru CFR, în valoare de 1,2 miliarde euro.
Din prima tranșă, de 110 milioane euro, compania a refinanțat un împrumut de la Ministerul Finanțelor, diferența de 1,23 milioane euro rămasă urmând să fie utilizată pentru contractarea consultantului.
Termenul pentru începerea procedurilor de selecție a firmei de consultanță este estimat pentru trimestrul al doilea din acest an, potrivit unui anunț al BERD.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.