Home Economic-Financiar Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana au constatat că pentru aderarea la...

Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana au constatat că pentru aderarea la EURO nu mai îndeplinim 3 din 4 criterii, ci doar unul

DISTRIBUIŢI

In 2018, doar 1 din cele 4 criterii necesare pentru aderarea la zona euro mai este indeplinit, in timp ce in 2016, 3 criterii din 4 erau indeplinite, Romaniaindepatrandu-se de zona euro dupa 2016.

CE si BCE intervin si cer modificarea statului BNR. Asta si dupa ce Dragnea si gasca lui au atacat banca centrala in discursul public si au incercat sa influenteze politica monetara printr-o scrisoare amenitatoare adresata conducerii BNR.

Prima si cea mai importanta cerinta din partea CE:

Atentie ! Foarte important! …Ministerul finantelor publice trebuie sa NU mai participe la sedintele de politica monetara, nici macar ca observator. In contextul politic din Romania, riscul este prea mare ca politicul sa influenteze politica monetara a BNR.

CE si BCE nu se opresc aici. Merg mai departe si cer sa se includa in statutul BNR : „Article 3 should expressly oblige the government not to seek to influence the members of the BNR’s decision- making bodies in the performance of their tasks.”

Atarg atentia asupra expresiei “expressly oblige”… (pe scurt- statul BNR ar trebui sa le interzica membrilor guvernului SA CAUTE sa influenteze conducerea BNR ).

Vestile proaste pentru Dragnea si gasca lui nu se opresc aici. CE si ECB CER o serie intreaga de modificari la statul BNR (90% din statut) care au un singur scop : sa intareasca independenta politicii monetara fata de interventia politicului.

Lucrurile au devenit foarte serioase.

Dragnea si PSD trebuie sa inteleaga un lucru foarte clar: chiar daca printr-o minune toate cela 4 criterii sunt indeplinite, Romania nu poate adera la zona euro pana cand statutul BNR nu este modificat, asa cum cer BCE si CE. Romania nu poate sa faca modificarile la statut cu o luna inainte de a incerca sa intre in ERM. Nu. Statutul trebuie modificat cat mai repede, in 2018. Atlfel, Romania va ramane multi ani in afara zonei euro si a spatiului Schengen.”, a explicat senatorul Florin Cîțu pe pagina de Facebook.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.