Acasă Economic-Financiar Comisionul impus de bancă, fără negociere cu clientul, este ilegal!

Comisionul impus de bancă, fără negociere cu clientul, este ilegal!

DISTRIBUIȚI

Judecătorii de la Judecătoria sectorului 6 București, care au judecat în primă instanță cererea de chemare în judecată formulată de Ilie Gheorghe Cornel împotriva BRD/Biroul de Credit, au mai stabilit o premieră în Justiția românească: declararea ilegală a comisioanelor impuse de bănci clienților, fără să fi negociat în prealabil cu aceștia.
Astfel, zecile de mii de consumatori români care au ajuns în evidențele Biroului de Credit din cauza acestor comisioane, cu toate că ei și-au achitat conștiincios ratele lunare, au acum calea deschisă pentru a da în judecată băncile.

Judecătorii de la Judecătoria sectorului 6 București, care au judecat în primă instanță cererea de chemare în judecată formulată de Ilie Gheorghe Cornel împotriva BRD/Biroul de Credit, au mai stabilit o premieră în Justiția românească, și anume declararea ilegală a comisioanelor impuse de bănci clienților fără să fi negociat în prealabil cu aceștia, potrivit Urban News.
Mai exact, Ilie Gheorghe Cornel avea un credit contractat de la BRD în anul 2004 și în momentul în care a dorit să își refinanțeze creditul și să se mute la o altă instituție bancară, care avea comisioane mai bune, s-a trezit înscris la Biroul de Credit, deși el își plătea regulat ratele contractuale. Abuzul și ilegalitatea, constatate și de către judecători, au constat în faptul că BRD introdusese, fără negociere cu acesta, un comision de "gestiune cont", și oprise lunar, din rată, fără să îl anunțe, suma aferentă acestui comision.
Plecând de la aceste premise, judecătorii au stabilit faptul că BRD a decontat fără bază legală acest comision de gestiune cont, stabilind în dispozitivul hotărârii judecătorești următoarele: "Banca nu a făcut nicio dovadă că reclamantul și-a asumat obligația de plată a comisionului de gestiune cont curent. Instanța a reținut că o astfel de obligație nu a fost asumată prin contractul de credit încheiat între părți și nici prin vreun act adițional la acest contract".
Cu alte cuvinte, judecătorii au stabilit faptul că o bancă nu poate să impună clienților comisioane care nu au fost negociate și stabilite contractual cu aceștia, iar zecile de mii de consumatori români care au ajuns în evidențele Biroului de Credit – din cauza acestor comisioane, cu toate că ei și-au achitat conștiincios ratele lunare – au acum calea deschisă să dea în judecată băncile. www.iulianurban.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.