Acasă Economic-Financiar Declarațiile fiscale anuale ale persoanelor juridice vor fi certificate de un consultant...

Declarațiile fiscale anuale ale persoanelor juridice vor fi certificate de un consultant fiscal

DISTRIBUIȚI

Declarațiile fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice vor fi certificate de către un consultant fiscal, cu excepția celor pentru care este obligatorie auditarea, precizează un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice
Prevederea, inclusă în Codul de procedură fiscală și suspendată prin Legea nr. 162/2012, devine aplicabilă ca urmare a încetării suspendării începând cu data de 1 ianuarie 2014.
Pe de altă parte, Codul de procedură fiscală nu prevede posibilitatea respingerii declarației fiscale anuale în situația în care aceasta nu a fost certificată de către un consultant fiscal și, de asemenea, nu prevede nici sancțiuni contravenționale în caz de nerespectare a acestei obligații.
Declarațiile fiscale depuse de contribuabili, chiar necertificate, se înregistrează la registratura organului fiscal, se procesează și se utilizează pentru toate scopurile fiscale prevăzute de lege, precizează MFP.
'Organul fiscal competent, în virtutea rolului său activ prevăzut de art. 7 alin. (1) și (5) din Codul de procedură fiscală, poate totuși informa contribuabilii asupra neîndeplinirii obligației de certificare a declarației fiscale în vederea aplicării corecte a prevederilor legislației fiscale. Totodată, precizăm că, prin proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative și alte măsuri fiscal-bugetare, publicat și pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, s-a propus, printre altele, abrogarea prevederilor art. 83 alin. (5) din Codul de procedură fiscală. De asemenea, prin acest proiect de act normativ a fost schimbat conceptul cu privire la certificarea declarațiilor fiscale astfel că, certificarea declarațiilor fiscale, inclusiv a declarațiilor fiscale rectificative, a devenit opțională', se mai spune în comunicatul MFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.