Acasă Economic-Financiar Exporturile de deseuri reciclabile feroase si neferoase, interzise pentru 120 de zile

Exporturile de deseuri reciclabile feroase si neferoase, interzise pentru 120 de zile

DISTRIBUIȚI

Exporturile de deseuri reciclabile feroase si neferoase vor fi interzise pentru 120 de zile, de la data intrarii in vigoare a unei ordonante de urgenta aprobate miercuri de Guvern, iar operatorii economici au obligatia sa rezilieze contractele de export incheiate anterior, informeaza un comunicat al Guvernului.

Masura este determinata de limitarea exporturilor de deseuri reciclabile feroase si neferoase, in conditiile in care normele de aplicare a OUG 11/2001 nu au fost publicate inca in -Monitorul Oficial-.

Potrivit prevederilor ordonantei, achizitionarea de la persoane fizice a metalelor neferoase, a aliajelor acestora si a deseurilor neferoase reciclabile, cu exceptia metalelor pretioase, este interzisa pe o perioada de doi ani.

Achizitionarea de deseuri neferoase reciclabile provenite din dezmembrari ale utilajelor apartinand agentilor economici se poate face numai printr-un singur centru judetean, licentiat de catre Ministerul Industriei si Resurselor. Aceste achizitii sunt permise doar pe baza prezentarii documentelor de provenienta a utilajului care a fost dezmembrat si a procesului-verbal de casare.

Amenzile pentru incalcarea prevederilor ordonantei variaza intre 200 milioane de lei si 400 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.