Acasă Economic-Financiar Greva la Intreprinderea Chimica Dudesti

Greva la Intreprinderea Chimica Dudesti

DISTRIBUIȚI

Cei 640 de salariati ai Chimopar (fosta Intreprindere Chimica Dudesti) au intrat, de ieri, in greva generala, nemultumiti fiind de anuntata disponibilizare a 200 de angajati de catre ationarul majoritar, Jafco Holding Romania SA, mai ales ca, spun liderii sindicatului, actionarul majoritar refuza, de mai bine de sase luni de zile, semnarea Contractului colectiv de munca.

Un alt motiv de nemultumire al salariatilor este nerealizarea investitiilor in societate (termenul de realizare a acestora fiind expirat, sustin reprezentantii salariatilor).

FPS a vandut pachetul de 58,9% din actiunile Chimopar, la data de 18 ianuarie 1999, cu numai 12,5 miliarde de lei, suma ce depasea cu putin un milion de dolari, pret compensat cu obligarea cumparatorului, prin contract, la investitii considerabile in societate. Astfel incat cei care au intrat, in cele din urma, in posesia pachetului majoritar, Jafco Holding Romania, s-au obligat totodata si la investitii de aproape 9,4 milioane de dolari, investitii care, spun salariatii, nu s-au mai realizat potrivit prevederilor contractuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.