Home Economic-Financiar Guvernul analizeaza posibilitatea reducerii nivelului fiscalitatii

Guvernul analizeaza posibilitatea reducerii nivelului fiscalitatii

DISTRIBUIŢI

Guvernul analizeaza posibilitatea reducerii nivelului fiscalitatii, masura care ar fi urmata de cresterea veniturilor bugetare si de diminuarea nivelului economiei subterane si a evaziunii fiscale.

-Discutam foarte serios de reducerea nivelului fiscalitatii, de politica fiscala si vrem sa revedem intregul sistem fiscal-, a declarat, ieri, premierul Adrian Nastase, care a prezentat exemplul Marii Britanii, unde veniturile bugetare au crescut dupa ce fostul premier Margaret Thacher a redus nivelul de impozitare de la 80% la 40%.

-Trebuie sa invatam din aceste lucruri si sa intelegem ca fiscalitatea omoara pana la urma afacerile-, a spus Nastase.

Premierul a adaugat ca Romania are nevoie de -legi concrete-, care sa reduca nivelul economiei subterane si al evaziunii fiscale. El a aratat ca nu a fost descoperit inca -un instrument de masurare exacta a nivelului economiei subterane-, dar a apreciat ca acest fenomen, alaturi de evaziunea fiscala, este foarte raspandit.

-Aceia care eludeaza legile si nu isi platesc datoriile la stat sa fie urmariti cu atentie-, a mai spus Nastase.

Cota diferentiata de TVA

Ministerul Finantelor a inceput o analiza privind diferentierea cotelor TVA, a declarat, ieri, la Comisiile parlamentare de buget-finante, ministrul finantelor, Mihai Tanasescu.

Tanasescu a spus ca introducerea unei cote unice a TVA a fost facuta anul trecut pentru a creste resursele bugetare si a apreciat ca -lucrurile au functionat foarte bine cu cotele diferentiate ale TVA-. El a precizat ca ministerul trebuie sa faca o -analiza serioasa privind criteriile pentru cotele diferentiate ale TVA-.

Potrivit proiectului de buget, incasarile din TVA ar urma sa fie in acest an de 49.856 miliarde de lei.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.