Acasă Economic-Financiar La ARO Campulung se anunta un -august in flacari-

La ARO Campulung se anunta un -august in flacari-

DISTRIBUIȚI

La uzina argeseana producatoare de masini de teren ARO Campulung se anunta un august -in flacari-, cel putin din punct de vedere sindical, ca urmare a deciziei patronului John Perez de a-i trimite acasa, in concediu, pe toti cei 1.089 de salariati.

-Am fost trimisi in concediu de odihna, de la inceputul saptamanii in curs si pana pe 2 august. Din informatiile noastre reiese ca situatia se va prelungi si in luna august, cand vom fi fortati sa ne luam concedii fara plata. Nu vom accepta acest lucru-, ne-a declarat ieri liderul sindical Gheorghe Apostu.

Reprezentantul salariatilor a adaugat ca, de cand a trecut in proprietatea lui Perez, uzina traieste numai din vanzarea utilajelor la fier vechi, la preturi derizorii. Domnia-sa a dat ca exemplu in acest sens vanzarea recenta a unei maxi-prese de 1.300 de tone catre -un serelist din Campina-, pentru suma de 120 milioane de lei, cand ea, de fapt, valora 10 miliarde. In replica, directorul general Iustin Preoteasa ne-a declarat ca, intr-adevar, presa respectiva a fost vanduta catre Turnatoria Orion din Campina, dar ca s-a obtinut un pret bun. -Maxi-presa statea nefolosita din anii *90. Nu aveam alta solutie decat s-o tinem in continuare degeaba in uzina sau s-o vindem-, a precizat dl Preoteasa. In legatura cu concediile, domnia-sa a spus ca, in general, in aceasta perioada a anului activitatea de baza se opreste, mai ales ca acum au loc si reparatiile anuale. -Pe de alta parte, fiind zona de munte, foarte multi muncitori isi luau in aceasta perioada concedii medicale pentru a merge la cosit. Pentru a evita aceasta situatie, am recurs la solutia concediilor de odihna-, a adaugat Iustin Preoteasa.

O alta nemultumire a sindicalistilor este legata de salariile restante, care se ridica la un total de 10 miliarde de lei, inclusiv prima de vacanta de doua milioane de lei si cea de Paste de un milion, neacordate, cu toate ca ele erau prevazute in contractul colectiv de munca.

Tot liderul sindical a adaugat ca John Perez nu si-a onorat promisiunea de a incepe, in luna iunie a acestui an, exportul de autovehicule ARO in Statele Unite. -Au fost facute doar cinci masini, despre care nu stiu daca au fost omologate pana la aceasta data-, a mai spus Gheorghe Apostu.

Liderul sindical si-a manifestat nemultumirea ca presedintele Ion Iliescu nu si-a respectat promisiunile facute muncitorilor in septembrie 2003, cand a vizitat uzina argeseana. Cu acea ocazie, sindicalistii i-au solicitat presedintelui sa urgenteze tragerea la raspundere a celor care au dus uzina de rapa in ultimii 10 ani de zile. Tot atunci, liderul sindical a primit asigurari de la Ion Iliescu ca firma Crosslander va fi verificata temeinic inainte de a i se incredinta soarta intreprinderii. -Daca nici presedintele tarii nu a putut sau nu a vrut sa ne ajute, atunci nu stim la cine mai putem apela-, a concluzionat dl Apostu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.