Home Economic-Financiar Numărul firmelor intrate în faliment, dublu față de anul trecut

Numărul firmelor intrate în faliment, dublu față de anul trecut

DISTRIBUIŢI

Deși este o perioadă în care suntem asigurați că economia românească pășește într-un trend ascendent, iar moneda națională prinde putere, multe firme de pe piața românească au început să-și închidă ușile. Acest lucru  nu se întâmplă

din cauza vacanței de vară, ci din cauza falimentelor.

Potrivit Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), numărul societăților românești care au intrat în insolvență și riscă falimentul s-a dublat în ultimul an.

Ce spuneau specialiștii

Foarte mulți specialiști estimau că numărul firmelor care vor intra în insolvență după aderarea României la Uniunea Europeană se va plasa în jurul a 16.000, din cauza lipsei de cultură economică a oamenilor de afaceri pentru a se adapta la schimbările, cerințele și normele UE. După părerea specialiștilor, cel mai riscant sector de activitate ar fi comerțul, deoarece este cel mai expus domeniu de activitate economică, iar cazurile de comercianți mici scoși de pe piață de hypermarketuri au fost des întâlnite în ultimii doi ani.
Sectoarele în care s-au înregistrat cele mai puține falimente în ultimii ani aparțin în special domeniului IT, urmând salubritatea, poșta, telecomunicațiile și sectoarele energetice, care, după părerea specialiștilor, reprezintă cele mai sigure sectoare de activitate, cu grad foarte mic de risc.
În primele șase luni ale anului 2008, numărul societăților românești care au intrat în insolvență și riscă falimentul s-a dublat față de perioada similară din 2007. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, aproximativ 7.500 de companii au intrat, în primele luni ale anului, sub incidența legii privind insolvența, în timp ce numărul procedurilor de faliment deschise în perioada similară din 2007 a fost de 3.553. Falimentele raportate în unele luni din primul semestru au fost chiar și de trei ori mai multe decât cele înregistrate în lunile similare din anul precedent. Potrivit legii, companiile sunt declarate însolvente în momentul în care acestea intră în incapacitate de plată a datoriilor. Societățile care nu reușesc să depășească prin acțiunile pe care le întreprind starea de insolvență vor fi supuse lichidării activelor și, în final, procedurii de faliment.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.