Acasă Economic-Financiar -Pacea- incheiata cu autoritatile romane creste actiunile OTE

-Pacea- incheiata cu autoritatile romane creste actiunile OTE

DISTRIBUIȚI

Actiunile grupului elen de telecomunicatii OTE au incheiat in crestere sedinta bursiera de luni, in contextul intensificarii discutiilor dintre reprezentantii companiei si autoritatile romane referitoare la situatia operatorului RomTelecom, relateaza Reuters.

-Investitorii par a fi anticipat o evolutie pozitiva in Romania-, a aratat Manos Mavrogenis, analist la Laiki Attalos Securities.

Titlurile OTE au inchis cu o crestere de 0,98%, ajungand pana la nivelul de 12,38 de euro pe actiune, in pofida tendintei descendente pe care s-au inscris majoritatea companiilor de telecomunicatii din Europa, care au consemnat, in medie, o scadere de 0,67%.

Ritmul lent in care se deruleaza procesul de restructurare a RomTelecom a influentat in mod negativ actiunile OTE, al caror pret s-a redus cu 26% in ultimele cinci saptamani, pana la cel mai mic nivel de dupa noiembrie 1996.

Investitorii greci au parut insa incurajati de sosirea luni, la Bucuresti, a unei delegatii OTE condusa de presedintele si directorul executiv Lefteris Antonakopoulos. Insotit de presedintele diviziei OTE International, George Skarpelis, precum si de directorul financiar al grupului, Dimitris Kouvatsos, Antonakopoulos a facut prima sa vizita in Romania pentru a comunica partii romane ca OTE asteapta un raspuns pana la sfarsitul lunii octombrie in privinta majorarii participatiei sale la capitalul RomTelecom.

Grupul elen discuta de mai multe luni cu autoritatile din Romania referitor la o infuzie de capital la RomTelecom si la unele schimbari de ordin operational menite sa eficientizeze si sa rentabilizeze activitatea operatorului roman de telefonie fixa. In opinia OTE, RomTelecom are nevoie de 450 milioane de dolari, grupul elen inaintand o propunere pentru a contribui la o eventuala majorare de capital.

Surse din cadrul OTE, citate de Reuters, au aratat ca Antonakopoulos si restul delegatiei vor anunta partea romana ca termenul-limita pentru un eventual acord legat de propunerea de participare la infuzia de capital -nu va fi prelungit-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.