Home Economic-Financiar Parteneriat pentru finantarea autostrazii dintre Romania si Ungaria

Parteneriat pentru finantarea autostrazii dintre Romania si Ungaria

DISTRIBUIŢI

Presedintele parlamentului ungar, Szili Katalin, a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, ca a convenit cu premierul Adrian Nastase asupra formarii unui parteneriat romano-ungar in scopul obtinerii de finantari europene pentru construirea unui tronson de autostrada. Ea a precizat ca fondurile vizeaza construirea unui tronson de autostrada, aferent Coridorului IV, al carui traseu este Budapesta-Oradea-Cluj-Targu Mures-Brasov-Bucuresti. Potrivit lui Szili Katalin, seful guvernului roman i-a comunicat ca, in cel mai scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe va elabora un text de intelegere bilaterala care va viza cadrul legislativ in care se vor putea manifesta investitorii din Ungaria. Partea ungara a solicitat ca investitorii ungari sa beneficieze de acelasi tratament ca si in statele din UE, in sensul ca acestia sa nu fie obligati sa demonstreze ca au asupra lor 100.000 de euro in momentul in care si-au propus sa deschida afaceri in Romania.


Presedintele Parlamentului Ungariei a mai afirmat ca a semnat, impreuna cu presedintele Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu, un document intitulat -Parteneriatul strategic pentru mileniul III-.

Szili Katalin a precizat ca pentru Ungaria este foarte important ca Romania sa se integreze cat mai repede in structurile europene, iar relatiile interparlamentare dintre cele doua tari sa fie puse in slujba relatiilor economice si comerciale.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.