Acasă Economic-Financiar Pensiile private au mâncat din profitul asigurătorilor

Pensiile private au mâncat din profitul asigurătorilor

DISTRIBUIȚI

Administratorii fondurilor de pensii private au pus la bătaie bugete impresionante pentru a atrage cât mai mulți clienți. Atrași de comisioanele mari, agenții de asigurători, transformați în agenți de pensii, au neglijat asigurările, astfel că vânzările pe aceste segment s-au plasat la niveluri reduse. Criza creditelor ipotecare riscante, care a afectat piața financiară internațională, își face simțite efectele odată cu anunțurile privind profiturile în scădere înregistrate de companiile interne și internaționale de asigurări. Cei mai mari jucători din piață au raportat reduceri semnificative ale profiturilor. Companiile de pe piața românească au investit masiv în campaniile de marketing pentru pensiile private obligatorii (Pilonul II). La aceste cheltuieli se adaugă și costurile operaționale ridicate. Raportările pe primul trimestru confirmă previziunile specialiștilor, care spun că abia peste aproximativ zece ani fondurile de pensii vor avea profit. ING a atras cei mai mulți participanți, însă în T1 a afișat o pierdere de 1 milion de euro și cheltuieli operaționale de 2 milioane de euro.
Forța de vânzări folosită de fondurile de pensii a fost atrasă în mare parte din rândul agenților de asigurări. Datorită comisioanelor consistente, aceștia s-au concentrat mai mult pe vânzarea pensiilor decât pe asigurări. Din această cauză, au fost afectate afacerile derulate de Allianz.
American International Group (AIG) a raportat pentru primul trimestru o pierdere de 7,81 miliarde dolari, cea mai mare din istoria companiei, și a anunțat că își va majora capitalul cu 12,5 miliarde dolari, potrivit Reuters. Pierderea trimestrială a AIG include un cost de 9,11 miliarde dolari, înregistrat în urma declinului valorii pieței derivatelor cu credite. Grupul operează un fond de pensii și pe piața românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.