Acasă Economic-Financiar Prelungirea razboiului ar putea scumpi barilul de petrol cu 10 dolari

Prelungirea razboiului ar putea scumpi barilul de petrol cu 10 dolari

DISTRIBUIȚI

Pretul petrolului pe piata mondiala ar putea inregistra o crestere de 7-10 dolari/baril in cazul in care durata conflictului din Irak se prelungeste cu mai mult de o luna, a declarat ministrul industriei si resurselor, Dan Ioan Popescu. In cazul in care durata conflictului va fi scurta, acesta nu va avea efecte semnificative asupra pretului petrolului, a mai aratat ministrul industriilor. El nu a facut precizari privind influentele pe care cresterea pretului petrolului la nivel international ar putea sa o aiba asupra preturilor interne ale carburantilor.

Seful Industriilor a afirmat ca in viitoarea perioada se urmareste mentinerea pretului produselor petroliere pe piata interna, in principal la motorina, avand in vedere ca incepe campania agricola.

Dan Ioan Popescu a mai afirmat ca in cazul in care evolutiile externe o vor impune, se are in vedere blocarea exporturilor de produse petroliere romanesti pe o perioada limitata pentru a proteja economia interna.

In cursul zilei de azi, directorul general al Petrom, Gheorghe Constantinescu, va prezenta ministrului cateva scenarii privind evolutiile sectorului petrolier romanesc in contextul conflictului din Irak. De asemenea, Petrom va face o analiza privind realizarea unui tip de motorina speciala destinata agriculturii. Referindu-se la platformele petroliere pe care SNP Petrom le are in zona Golfului, seful de la Industrii a precizat ca acestea functioneaza in conditii de normalitate.

Intentionam sa instalam si a treia platforma in zona, pentru ca sunt convins ca situatia se va normaliza in perioada urmatoare, a afirmat Dan Ioan Popescu. Tot acum, ministrul industriilor a anuntat ca la sfarsitul lunii va prezenta guvernului Proiectul de Strategie privind privatizarea SNP Petrom SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.