Acasă Economic-Financiar Presedintele Iliescu se declara impotriva reformei <cu orice pret>

Presedintele Iliescu se declara impotriva reformei <cu orice pret>

DISTRIBUIȚI

Presedintele Ion Iliescu a apreciat, ieri, la deschiderea lucrarilor Consiliului guvernatorilor BERD, ca sustinerea financiara a bancii pentru numeroase proiecte este un semn al intrarii in normalitate a economiei de piata romanesti. El a mai spus ca, prin infiintarea BERD, liderii europeni occidentali au dat un semnal de solidaritate si de vointa de implicare in reconstructia politica, economica si sociala a estului european.

-BERD reprezinta produsul unei viziuni despre viitorul Europei, in care tarile in tranzitie din centrul si estul continentului trebuie sa-si gaseasca un rol demn, in concordanta cu dorintele si aspiratiile lor. Fara o dezvoltare economica si sociala in ritmuri inalte, exista pericolul ca diviziunile de natura ideologica si militara, care au marcat Europa pana in 1989, sa fie inlocuite de altele, de natura economica si sociala-, a adaugat Iliescu.

Presedintele Iliescu a mentionat progresele economice inregistrate de Romania in ultimul an, afirmand ca aceste evolutii trebuie consolidate prin politici fiscale si salariale prudente, prin continuarea si accelerarea privatizarii, restructurarea serviciilor publice si intarirea sistemului financiar-bancar.

Ion Iliescu a afirmat ca dezvoltarea Romaniei depinde esential de doi factori: stabilitatea politica si sociala in plan intern si integrarea europeana si euro-atlantica in plan extern. Potrivit declaratiilor sale, saracia reprezinta principalul factor destabilizator pe plan intern, care poate da nastere la conflicte sociale, incurajand tendintele populiste si extremiste. Amintind ascensiunea fortelor de extrema dreapta in tari prospere din occidentul european, presedintele Iliescu a declarat ca parametrul critic al oricarui proces de reforma economica este suportabilitatea sociala. -Nu mai putem gandi in termeni de genul <reforma cu orice pret>, pentru ca o posibila reintoarcere la tentatii totalitare este un pret inacceptabil-, a afirmat seful statului.

Iliescu a apreciat, pe de alta parte, ca integrarea Romaniei in UE si NATO reprezinta -dovezi de normalitate democratica- a tarii noastre. El si-a exprimat -credinta- ca NATO va raspunde afirmativ dorintei Romaniei de integrare, cu ocazia summit-ului de la Praga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.