Acasă Economic-Financiar Programul “dinti de aur pentru fiecare psd-ist” nu se poate realiza

Programul “dinti de aur pentru fiecare psd-ist” nu se poate realiza

DISTRIBUIȚI

Fost bancher de top, senatorul Florin Cîțu explică sub titlul „Banca, aurul și teleormaneanul!” de ce proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae prin care se dorește aducerea aurului din Marea Britanie unde este depozitat, nu poate fi adoptat:

„Nu va speriati. Nu va duceti dupa fenta.

Ineptia de proiect de modificare a statului BNR, sustinuta de marii specialisti bancari internationali 😉 Dragnea si Serban Nicolae, nu poate fi adoptat pentru ca incalca Constitutia.

Proiectul de lege incalca art 130 si art 131 al Tratatului de Functionare a UE care este parte a Constitutiei Romaniei.

Nu mai spun ca trebuia notificata BCE pentru modificari la statului BNR.

Proiectul contine numai prostii care arata clar ca cei doi autori habar nu au ce au semnat.

Sa va spun ce nu stiati, autorii acestui proiect nu sunt doar domnii Socol si Valcov ci si grupul organizat si foarte vocal care pune presiune pe BNR de cateva luni.

In ceea ce-i priveste pe initiatorii legii este foarte clar ca simpla participare la intalnirile in care conducerea BNR da lectii de economie nu este suficienta. #CititulNuAOmoratPeNimeni

Tentativa lor ieftina si complet analfabeta economic de a-l prezenta pe liderul PSD ca pe un roman adevarat care repatriaza aurul, este doar un bluf. Nu mai pacaleste pe nimeni.

Liviu si Serban, de ce nu faceti un proiect de lege sa aduceti aurul de la Moscova inapoi? Se supara sefu’?

P.S.

1.Rezervele sunt internationale pentru ca sunt tinute in instrumente denominate in alte monede decat lei. Daca se schimba din “administrarea rezervelor internationale” in “administrarea rezervelor” atunci BNR este fortata sa tina rezerva doar in lei. Asta da management al riscului.

2. Proiectul de lege ii da voie bancii centrale sa se joace cu rezerva in aur exclusiv pentru a obtine profit. Domnii autori si domnii initiatori, atunci cand tranzactionezi se fac si pierderi. Atunci sa va vad. Va suparati ca a crescut ROBOR si vreti sa fie mai stabil dar vreti mai multa volatilitate in administrarea rezervelor valutare. Sunteti voi siguri ca asta vreti?

3. Programul “dinti de aur pentru fiecare psd-ist” nu se poate realiza.”, a scris senatorul Florin Cîțu pe Facebook.

3 COMENTARII

    • Nu sint de acord, exista o ierarhie si in prostie, mergind de la mediocru spre oligofren.
      Acum, problema e ca ar trebui ca si oligofrenia (idiotia) sa aiba citeva grade, pentru ca panaramele astea sa fie incadrate corect, fiecare in casuta lui.

  1. Tezaurul de la Moscova trebuie sal ceara Dragnea. Fiind EDITAT, va avea mare trecere pe langa Putin, care l-a decorat in 2015
    pe unchiul sau (n.r. rudenie neconfirmată) Marin Dragnea pentru merite deosebite ca ofiter sovietic in trupele de ocupatie din Romania.

    Ca bonus, poate cere si cele 100 tone de aur, carate in 1945 de Armata Rosie din subsolul Bancii Nationale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.