Acasă Economic-Financiar -Rectificarea bugetului are ca obiectiv finantarea unor programe pentru cetateni-

-Rectificarea bugetului are ca obiectiv finantarea unor programe pentru cetateni-

DISTRIBUIȚI

Rectificarea bugetara are ca unic obiectiv finantarea unor programe destinate cetatenilor, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al guvernului, Despina Neagoe, ca reactie la afirmatiile pe aceasta tema ale purtatorului de cuvant al Aliantei PNL-PD, Calin Popescu Tariceanu (redate si de -Curentul- -nn). Despina Neagoe a tinut sa arate ca, pentru guvern, cetatenii tarii nu sunt doar simpli alegatori, ci oamenii in serviciul carora lucreaza si ca a reduce calitatea de cetatean la cea de alegator reprezinta un fapt ce descalifica din punct de vedere al conduitei politice autentice.

-Guvernul este in slujba tuturor, nediscriminatoriu, si intelege sa isi exercite mandatul cu onestitate si responsabilitate. De aceea, respingem categoric interpretarea de o regretabila meschinarie a domnului Tariceanu, conform careia executivul lucreaza pentru electorat. Cu toata eleganta, ii recomandam distinsului emitent sa nu ne atribuie modul de raportare la o analiza liberal-democrata-, a spus Despina Neagoe.

Purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca rectificarea bugerata decisa recent de guvern are ca scop recastigarea bunavointei electoratului.

-Se vor acorda ajutoare sociale, cu o saptamana inainte de alegeri, astfel incat sa se maximizeze rezultatul votului pentru PSD. Asa s-a intamplat si la locale, cand s-au dat ajutoare pentru agricultura in preajma scrutinului-, a mentionat Tariceanu.

Liderul liberal a atras atentia asupra faptului ca este incorect sa se procedeze in acest fel. -Mai multi primari alesi la locale, pe listele Aliantei, au semnalat faptul ca, la institutiile pe care le conduc, bugetele pe acest an au fost in totalitate angajate, ceea ce-i pune intr-o situatie paguboasa pentru ca nu-si vor putea indeplini, pe termen scurt, angajamentele asumate in campanie-, a mai spus Tariceanu. In opinia purtatorului de cuvant al Aliantei, amanarea schimbarii conducerii PSD, pentru 2005, s-a facut -pentru inabusirea tensiunilor din partid si evitarea luptei pentru putere-.

Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, doua proiecte de ordonante privind rectificarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2004, prin care a realocat o parte din economiile rezultate din evaluarea veniturilor si a cheltuielilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.