Acasă Economic-Financiar Republica Moldova face primul pas spre CEFTA

Republica Moldova face primul pas spre CEFTA

DISTRIBUIȚI

In ultima saptamana a acestei luni, la Bruxelles, va avea loc prima runda de negocieri pentru largirea acordului de liber-schimb central-european, CEFTA, intelegere la care, la initiativa Romaniei, urmeaza sa adere si Republica Moldova.

-Alte doua runde de negocieri urmeaza a avea loc in luna septembrie, astfel incat, pana la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana si iesirea din aceasta organizatie, vecinii nostri de peste Prut sa fie acceptati ca membri cu drepturi depline-, a declarat Iuliu Winkler, ministrul delegat pentru comert.

Acesta a precizat ca acordul de asociere a Republicii Moldova la CEFTA ar putea fi gata pana la sfarsitul lunii septembrie, urmand ca statele care vor ramane membre ale acordului – tarile fostei Republici Iugoslave si Albania – sa-l ratifice ulterior. Winkler a mai precizat ca Romania va incerca pe perioada presedintiei CEFTA, pe care o detine in acest an, sa ofere Republicii Moldova -suport comercial si economic pentru vocatia europeana a Republicii Moldova-.

Autoritatile de la Bucuresti au elaborat si ratificat forma finala a unui acord de colaborare cu tara vecina, care ar urma sa intre in vigoare dupa aderarea Romaniei la UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.