Acasă Economic-Financiar Rezervele valutare ale României au crescut cu peste 555 milioane euro, în...

Rezervele valutare ale României au crescut cu peste 555 milioane euro, în iunie

DISTRIBUIȚI

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau, la 30 iunie, la nivelul de 31 236 milioane euro, faţă de 30 681 milioane euro la 31 mai 2014.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:intrări de 1 372 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele; ieşiri de 817 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.
 
La capitolul plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional (pentru care Banca Naţională a României a rambursat circa 230 milioane echivalent euro, iar Ministerul Finanţelor Publice a rambursat circa 122 milioane echivalent euro).
 
Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3 206 milioane euro.
Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 iunie au fost de 34 442 milioane euro, faţă de 33 752 milioane euro la 31 mai.
Plăţile scadente în luna iulie în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 404 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.