Home Economic-Financiar Siderurgistii resiteni reiau protestele

Siderurgistii resiteni reiau protestele

DISTRIBUIŢI

Sindicalistii de la Combinatul Siderurgic Resita (CSR) au reluat, ieri, protestele de strada, dupa cateva zile de pauza, nemultumiti ca nu a fost reluata inca, in ciuda promisiunilor Guvernului si ale patronului american.

Peste 2.000 de angajati ai combinatului au manifestat, ieri, in fata Salii Polivalente din oras, principalele lor revendicari fiind plata integrala a salariilor si repornirea activitatii, care trebuia sa aiba loc in urma cu trei zile. Ei au cerut ca salariile sa le fie platite integral, pentru ca oprirea activitatii nu s-a produs din cauza lor, ci ca urmare a intreruperii alimentarii cu energie electrica si cu gaz metan.

Liderul sindical Iancu Muhu sustine ca are informatii potrivit carora reprezentantii actionarului majoritar Noble Ventures ar fi revenit in tara si ca ar urma sa vina astazi la Resita. Actiunile de protest vor continua, existand chiar si voci care au cerut radicalizarea lor. Astfel, un membru in comitetul sindical a cerut chiar oprirea sectorului energetic al combinatului, ceea ce ar fi insemnat sistarea furnizarii de energie electrica pentru doua cartiere resitene, pentru statiunea Semenic si pentru alte patru localitati, precum si oprirea alimentarii cu apa a Resitei. Propunerea a fost insa respinsa.

-Pe de o parte, americanii trebuie sa-si respecte angajamentele referitoare la programul de investitii. Pe de alta parte, si Guvernul roman trebuie sa le acorde reesalonarile de datorii pe care le-au promis-, ne-a declarat presedintele Confederatiei Cartel Alfa, Bogdan Hossu. El a adaugat ca din promisiunile facute saptamana trecuta de ministrul privatizarii, Ovidiu Musetescu, nu s-a realizat decat plata partiala a salariilor.

CSR are in stoc numai 1.800 tone de otel pentru laminat, in timp ce cantitatea minima pentru justificarea economica a pornirii laminorului este de 5.000 de tone.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.