Acasă Economic-Financiar Sindicalistii ii promit lui Duvaz o toamna fierbinte

Sindicalistii ii promit lui Duvaz o toamna fierbinte

DISTRIBUIȚI

Anuntata de premierul Adrian Nastase, inlocuirea din functia de ministru delegat pentru relatia cu partenerii sociali a lui Marian Sarbu cu Bogdan Niculescu Duvaz nu este privita cu ochi buni de liderii marilor centrale sindicale, care-i promit acestuia din urma o toamna extrem de fierbinte.

Chiar daca, atunci cand se afla in functie, Marian Sarbu era tinta contestarilor sindicalistilor, acum acestia au ajuns sa-l regrete, spunand ca macar cunostea foarte bine problematica sociala, avand in vedere si trecutul sau de militant sindical. Liderii marilor confederatii sindicale sunt in conflict deschis cu executivul, de mai multa vreme, revendicarile mergand de la reducerea fiscalitatii si pana la reasezarea salariilor in sectorul bugetar, dar nu numai. Abia instalat in functie, dl Duvaz va trebui sa se constituie ca paratrasnet al acestor nemultumiri sociale, astfel incat ele sa nu trasneasca direct Palatul Victoria. -Indiferent cine va fi ministrul pentru relatia cu partenerii sociali, el va avea o toamna fierbinte, deoarece sunt cateva puncte din lista noastra de revendicari care vor crea tensiuni cu guvernul. Dincolo de problema fiscalitatii si cea a salarizarii bugetarilor, sa nu uitam ca vine iarna, cu problemele aferente-, spune presedintele Cartelului Alfa, Bogdan Hossu. Domnia sa a precizat ca daca noul ministru va avea un comportament de -sef de campanie-, colaborarea cu sindicatele este compromisa din start.

-Oricat de capabil ar fi fost un inlocuitor, nu cred ca va putea sa gestioneze problematica sociala, cel putin cu aceeasi eficienta ca Marian Sarbu. De altfel, eu ma asteptam ca dl Sarbu sa revina in fruntea Ministerului Muncii, unde a lucrat eficient-, spune, la randul lui, purtatorul de cuvant al BNS, Ovidiu Jurca. Liderul sindical a mentionat in acest sens Codul muncii, care este -invidiat de multe tari europene-.

-In Marian Sarbu am avut un partener cu care s-a putut discuta rational si care s-a implicat in detensionarea multor situatii conflictuale. Cu dl Duvaz, sunt toate premisele ca toamna sa fie fierbinte, pentru ca apar inclusiv problemele legate de bugetul de stat pe 2005-, a concluzionat dl Jurca.

Nici liderii CNSLR–Fratia- nu vad cu ochi buni inscaunarea lui Duvaz ca ministru. -Aparitia dlui Duvaz este o decizie politica, nu stiu daca cea mai inspirata. Nu stiu nici daca noul ministru va sti sa gestioneze atat de bine ca Marian Sarbu conflictele care vor izbucni in toamna si in acest sens as da exemplu domeniul sanatatii-, declara presedintele Marius Petcu.

Subliniind faptul ca partenerii sociali nu au fost consultati inainte de nominalizarea lui Bogdan Niculescu Duvaz, dl Petcu a tinut sa precizeze ca -inlocuirea lui Marian Sarbu este o pierdere pentru noi-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.