Acasă Economic-Financiar Transportatorii cer -unda verde- pentru DN 1

Transportatorii cer -unda verde- pentru DN 1

DISTRIBUIȚI

Transportatorii rutieri solicita autoritatilor anularea restrictiei impuse vehiculelor cu masa totala de peste 7,5 tone pe DN 1, intre Brasov si Bucuresti, invocand starea deplorabila a rutei ocolitoare, pe la Cheia, si pierderile substantiale survenite prin parcurgerea unui traseu mai lung.

In noaptea de joi spre vineri, peste 50 de soferi de autocamione si automarfare au blocat temporar DN 1, pe o perioada de cateva ore, protestand fata de decizia de restrictionare. -Ne rupem masinile in doua daca mergem pe la Cheia. Sunt numai gropi acolo si acum, cand ninge, e imposibil de circulat. Nu mai putem continua in acest fel. Cerem sa putem folosi din nou DN1 pentru a tranzita zona-, a declarat unul dintre soferii protestatari, citat de Mediafax.

Potrivit prefectului de Brasov, Aurelian Danu, ruta ocolitoare DN1 A, recomandata TIR-urilor, nu a fost construita pentru masini de mare tonaj, iar in conditii de iarna, accesul pe acest traseu este foarte dificil. Referitor la rutele ocolitoare, repezentantii Asociatiei Transportatorilor Rutieri in Constructii (ATRC) sustin ca zilnic pierderile suportate de cele aproximativ 10.000 de autovehicule de transport marfa si persoane ce nu pot circula pe Valea Oltului sunt de peste 4,8 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.