Acasă Economic-Financiar Vintu petrecea vacante de 6.000 dolari pe zi in perioada prabusirii...

Vintu petrecea vacante de 6.000 dolari pe zi in perioada prabusirii FNI

DISTRIBUIȚI

Doua dormitoare mari, sufragerie si camera de zi spatioasa, cu bar, doua bai cu jacuzzi si dusuri cu aburi, sala de gimnastica privata cu sauna si baie de aburi – aceasta este oferta apartamentului regal de la Elounda Beach din Creta, locul unde Sorin Vintu evada din stresul cotidian in luna mai a anului 2000, pe cand se prabusea Fondul National de Investitii. Mai detaliat: sauna privata si sala de gimnastica beneficiaza de profesor particular, televizor in baie, parcarea acoperita duce la intrarea in apartamente, terasele vaste ale acestora avand o -extraordinara vedere- spre Mediterana.

Premisele petrecerii vacantei de adevarat -nabab- au aparut chiar in ziua in care Vintu rascumparase in nume propriu 80 miliarde de lei de la Fondul National de Investitii (14 ianuarie 2000), cand primea, pe adresa grupului de firme Gelsor, o adresa cel putin la fel de placuta: -Stimate dle Vintu, suntem incantati ca dvs. si familia dvs. o sa va alaturati noua in aceasta vara, iar Clubul Oaspetilor Fideli este bucuros sa va acorde asistenta pentru calatoria dumneavoastra si rezervarile, precum si alte cereri din partea dvs. Apartamentul Regele Minos nr. 111 si un apartament prezidential cu doua dormitoare si piscina privata…-, la un pret de 5.500 de lire sterline/zi. Oferta a fost -rectificata- printr-o alta adresa, cinci zile mai tarziu, care oferea apartamentul Regele Minos plus doua apartamente prezidentiale (cu cate doua dormitoare) pentru 6.500 de dolari zilnic. Ultima oferta de care avem cunostinta este datata 11 februarie 2000, prin care apartamentul King Minos, cel prezidential si un apartament in bungalow cu vedere la mare plus micul dejun au fost estimate la 6.500 de dolari (220 milioane de lei, la cursul actual) zilnic.

Ospitalitatea cretana mai includea transfer cu elicopterul de la Atena la hotel, limuzina cu sofer la dispozitie, in gama de servicii figurand -un majordom si un bucatar pentru realizarea unei seri speciale, a unei cine private- plus un pianist personal -pentru a crea o minunata atmosfera pe durata serii-.

Reamintim ca obiectivul 24 al expertizei contabile dispuse la data de 6 mai 2003 (in Dosarul nr. 108/P/2003, cu privire la Fondul National de Investitii) prevede -sa se stabileasca destinatia si modul de utilizare de catre inc. (n.r. – inculpatul) Vintu Sorin Ovidiu, a sumei de 456.004.112.040 lei, provenita din rascumparari de unitati de fond FNI, efectuate de catre inc. Popa Nicolae (n.r. – desi dat in urmarire prin Interpol, se bucura de aprecierea lui Vintu: <Era un om de mare caracter, in care am avut o mare incredere si ma bucur ca nu mi-a inselat-o>)-. Daca din punctul de vedere al sumei, circa 100.000 de dolari, nu reprezinta o valoare extraordinara, desi mai mult de 300.000 de romani nici nu indraznesc sa o viseze, din punct de vedere moral, este evident necesar a se verifica daca astfel de vacante reprezinta un lux sau o desantare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.