Acasă Economic-Financiar Vintu si-a mandatat -specialistii- sa infiinteze o firma in Marea Britanie

Vintu si-a mandatat -specialistii- sa infiinteze o firma in Marea Britanie

DISTRIBUIȚI

Dupa cum am aratat pana in prezent, destinatia si modul de utilizare, de catre inculpatul Vintu Sorin, a sumei de 456 miliarde de lei rascumparate de Vintu de la FNI, direct sau prin interpusi, poate fi reconstituita fidel, ca si activitatea SOV Invest, cu toate argumentele pentru dificultatea anchetei (enumeram aici lipsa din tara a lui Nicolae Popa si lipsa de documente financiar-contabile din arhiva SOV Invest), pornind de la datele existente in arhivele institutiilor financiare partenere ale SOV Invest, ale persoanelor juridice investitori in FNI.

Se stie deja ca mai mult de 80 miliarde de lei (din 130 miliarde de lei retrasi de Vintu numai in ianuarie 2000, dupa cum a listat operatorul DIDI din serverul central al SOV Invest dupa ce Politia il declarase sters) au avut ca destinatie Banca de Investitii si Dezvoltare. De asemenea, dupa cum a aratat presa inca din anii 2001-2002, alte 8,2 miliarde de lei au fost platite echipei selectionate de -Hagi al finantelor- pentru a transpune in viata proiectul aceleiasi banci. 75 de miliarde au luat drumul companiei constituite de Vintu pentru a-i conduce toate celelalte firme, Grupul Financiar Gelsor, care a -investit- ulterior intr-un contract de 200.000 USD cu o firma de lobby din Marea Britanie, EBC Group, alte 6.000 de USD zilnic fiind investiti in -concediul- de lux din Creta in perioada aprilie-mai 2000, taman perioada in care ramaneau cu buza umflata 300.000 de romani investitori in fond.

De altminteri, la un an dupa caderea FNI, Vintu s-a hotarat sa infiinteze o societate comerciala in Marea Britanie, in luna aprilie 2001, Vintu dandu-i imputerniciri depline pentru toate formalitatile necesare lui Dan Stratan, medic de profesie, ajuns -specialist de incredere- al lui Vintu, dupa ce s-a perindat pe la institutii precum Merryll Lynch si Bancorex. -Ca urmare, domnul Stratan Dan Iulian, mandatatul meu, are puteri depline sa semneze pentru mine si in numele meu orice document, contract, cerere, declaratie sau renuntare la recurs, oriunde va fi nevoie, va platit toate taxele necesare, semnatura sa fiindu-mi pe deplin opozabila-. Daca si in ce masura a investit Vintu intr-o astfel de firma si eventual verificarea provenientei fondurilor folosite, ramane de competenta organelor de ancheta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.