Acasă Educație -Cangurul- revine in forta

-Cangurul- revine in forta

DISTRIBUIȚI

Ministerul Educatiei si Cercetarii si Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma au dat startul inscrierii elevilor la Concursul European de Matematica Distractiva -Cangurul-. Concursul se organizeaza de 12 ani in Romania.

Devenit cel mai popular joc din Europa, -Cangurul – a avut o participare, in 2002, de peste 2.500.000 de elevi din 29 de tari.

Concursul urmareste antrenarea tuturor elevilor din clasele II-XII intr-o competitie de amploare, care le verifica si le dezvolta cunostintele de matematica, intuitie, imaginatie, gandire creativa si aplicativa.

Subiectele vor fi elaborate de echipe internationale de matematicieni, in acord cu tendintele invatamantului in Europa si in lume.

Elevii care doresc sa intre in competitia europeana din 4 aprilie se pot inscrie, in scoli, pana la 1 martie. Corectarea lucrarilor se va face computerizat, fiecare participant fiind recompensat cu un premiu, respectiv o revista cu subiecte de concurs si alte jocuri, probleme si concursuri matematice.

Cei mai buni concurenti vor fi primi carti si diplome, iar laureatii vor beneficia de excursii in strainatate si tabere internationale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.