Acasă Educație Cinci medalii de aur, una de bronz și locul I pe națiuni...

Cinci medalii de aur, una de bronz și locul I pe națiuni la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

DISTRIBUIȚI

Cinci medalii de aur şi o medalie de bronz reprezintă palmaresul lotului olimpic de juniori al României la a XXII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 19 – 24 iunie, în Grecia (Rhodos). Datorită acestor rezultate, România s-a clasat pe primul loc în clasamentul neoficial pe națiuni.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei-Theodore Mărginean (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București), laureat cu argint la ediția precedentă și singurul român care a obținut anul acesta punctajul maxim, Ioana Popescu (Liceul Teoretic „Școala Europeană” din București), Diana Țolu (Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” din Slatina, jud. Olt), Andrei Moldovan (Școala Gimnazială nr. 79 din București), Vlad Ștefan Vergelea (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța).
Medalia de bronz i-a revenit lui Iustinian-Cristian Constantinescu, elev al Școlii Gimnaziale „George Bacovia” din București.

Lotul României a fost coordonat de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timişoara şi prof. Dănuț Aramă de la Colegiul Național „Costache Negri” din Târgu Ocna, jud. Bacău.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori este o competiţie anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică. La ediţia din acest an au participat concurenţi din 17 ţări (10 țări membre şi 7 cu statut de invitat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.