Acasă Educație Clujul găzduiește Olimpiada Internațională de Matematică. Firea nu poate organiza mai mult...

Clujul găzduiește Olimpiada Internațională de Matematică. Firea nu poate organiza mai mult decât spectacole de muzică populară

DISTRIBUIȚI

Anul acesta, Cluj-Napoca va fi Capitala Internațională a Matematicii. Peste 700 de participanți, din 120 de țări, vor concura în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în perioada 3 – 14 iulie, în cadrul celei mai prestigioase competiții de profil, a 59-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică.

Prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică s-a desfășurat în 1959 la Brașov.

Clujul se alătură unor orașe precum Hong Kong, Rio, respectiv Londra, Sankt Petersburg sau Tokyo ș.a.m.d. – acestea din urmă fiind orașele care vor găzdui competiția în anii viitori.

Olimpiada Internațională de Matematică beneficiază de susținerea financiară a Primăriei Cluj, deja fiind achiziționate 700 de bănci necesare în Sala Polivalentă pentru desfășurarea Olimpiadei.

Nicușor Dan, al doilea clasat în cursa pentru Primăria Capitalei după Gabriela Firea, a câștigat de două ori, în 1987 și în 1988 medalia de aur la această Olimpiadă cu maximum de punctaj. Cum ar fi acceptat vreodată mediocra Firea să organizeze o astfel de competiție în care să se menționeze succesele mondiale ale lui Nicușor Dan de pe vremea când era licean?

1 COMENTARIU

  1. Felicitari D-le Prof.Boc! Acele reduceri,trebuiau anuntate de Dv,cit si motivele acestora , durata lor,sa nu profite toate lichelele in Campania lor Electorala:noi,v-am dat,noi v-am salvat etc.etc. Si asa au cistigat si vor mai cistiga.Trenul este pierdut definitiv in favoarea Partidului.Pacat,ca nici azi nu este o opozitie vizibila,cu oameni DEMNI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.