Acasă Educație Cu revoluția fiscală, Statul ia autorilor de manuale unice între 20% și...

Cu revoluția fiscală, Statul ia autorilor de manuale unice între 20% și 36% din bani

DISTRIBUIȚI

Începând din anul 2018, pentru cedenții drepturilor de autor, cum este și cazul autorilor manualelor unice inventate de politrucul agramat Liviu Pop, taxele cresc foarte mult față de anul precedent. Astfel, fiecare autor va plăti anual 7988 lei cote de asigurări sociale și de sănătate și impozit pe venit de 7% din valoarea brută.
Ministerul Educației a definitivat cu cât vor fi remunerați aceștia de Editura Didactică și Pedagogică, societate pe acțiuni cu statul român acționar unic, reprezentat de către Ministerul Educației Naționale, odată cu cesiunea drepturilor de autor către editură.

Cuantumurile remunerațiilor pentru autorii/grupurile de autori cu cel mai mare punctaj ale căror manuscrise vor fi publicate ca manuale școlare la disciplinele din învățământul primar cu una sau două ore pe săptămână sunt de 25.000 lei (brut), în timp ce pentru disciplinele cu trei sau mai multe ore pe săptămână, din cadrul aceluiași ciclu de învățământ, suma aprobată este de 35.000 lei (brut).

În ceea ce privește învățământul gimnazial, remunerația pentru autorii/grupurile de autori care vor avea manuale aprobate la disciplinele cu o oră pe săptămână este de 25.000 lei (brut), la disciplinele cu două ore pe săptămână — 35.000 lei (brut), iar la disciplinele cu patru ore pe săptămână — 45.000 lei (brut).

Cuantumurile remunerațiilor pentru autorii/grupurile de autori care au obținut al doilea și al treilea punctaj ca valoare vor reprezenta 50%, respectiv 25% din remunerația acordată manuscrisului cu cel mai mare punctaj, dacă aceștia îndeplinesc condiția de a fi primit minimum 85 de puncte.

Suplimentar, Ministerul Educației Naționale va oferi autorilor/grupurilor de autori cu manuscrise declarate admise (doar primele 3 poziții) un punctaj distinct, reflectat în metodologia de acordare a gradației de merit pentru anul 2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.