Acasă Educație Elevul căruia guvernul nostru de tractoriști a refuzat să-i plătească transportul la...

Elevul căruia guvernul nostru de tractoriști a refuzat să-i plătească transportul la Olimpiada Internațională de Astronomie se întoarce acasă cu medalia de aur

DISTRIBUIȚI

David aduce acasă medalia de AUR, din 83 participanți din 22 țări la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka, anunță verișoara acestuia, Ema Barbă pe contul său de Facebook.

„Nu am momentan nicio poză oficială, am niște poze mișcate cu telefonul și niște sentimente foarte brute și așa vreau să le las aici.
Mă pregăteam să vă povestesc ce mai face David Turturean, verișorul meu pentru care sute de oameni au donat peste 4000 EURO (targetul campaniei fiind 1000 USD) ca el să meargă, pe lângă această olimpiadă din Sri Lanka (susținută de Minister – simt nevoia să precizez pentru a evita speculațiile), la olimpiada de astronomie și astro-fizică din China, care urmează în 2 săptămâni, pentru care NU a existat sponsorizare din partea statului.
Mă pregăteam să vă povestesc că a fost ziua lui, a împlinit 16 ani.
Că a fost la Bruxelles, într-o vizită oficială, unde el și încă un coleg au fost felicitați de oficiali pentru performanțe.
Că au zburat zilele trecute spre Sri Lanka, pentru olimpiadă, și să îi ținem cu toții pumnii.
Nu m-am gândit neapărat la el în timpul olimpiadei, mi-a ieșit din minte. Dar s-a întâmplat să mă uit la un documentar despre Einstein în care m-am prins cât de puține înțelesesem din viața acestui geniu. Și am trimis binecuvântări către toți cei care fac muncă intelectuală remarcabilă, de pretutindeni.
Azi a avut loc anunțul rezultatelor și festivitatea de premiere.
Sunt în drum spre Suceava. După ce am moțăit puțin, îmi revin din visul foarte lucid și mă uit la telefon. Mă sunase Elena Turturean, mătușa mea. O sun înapoi.
Vorbise cu el prin mesaje. David îi dădea statusul de la festivitatea de premiere. Își aștepta cu emoție diploma – oricare ar fi fost ea. E acel moment în care, cu cât își aude numele mai târziu, cu atât mai bine.
„Mama, au trecut de diplomele de participare… Avem clar medalie.”
„Mama, a trecut de bronz…!”
„Mama, au trecut de argint” – nu mai putea să mai scrie.
Pauză.
„Bănuiesc că deja ai aflat”.
Da, aflase tot prin sms, de la profesorul care i-a însoțit. „Plângeți și bucurați-vă, aveți un copil extraordinar.”
E real: România a luat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka. David aduce acasă medalia, din 83 participanți din 22 țări.
Pentru el, munca lui și toate obstacolele pe care le-a depășit – toată admirația și mă simt onorată că fac parte din familia lui.
Pentru toți cei care au donat pentru a face participarea lui posibilă: mă înclin! MULȚUMESC!!”, scrie tănâra.

Ne imaginăm cât de mulțumiți sunt donatorii de faptul că l-au putut ajuta pe cel mai bun din lume!

1 COMENTARIU

  1. Rugam din suflet ca sa scrieti unde la vedere un numar de cont pentru a rasplati fiecare dupa puterile lui efortul acestui tanar exceptional caruia ii dorim din suflet multa sanatate si mari succese ! Parintii Tai sa fie mandri de asa copil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.