Home Educație Guvernul: proiect de lege pentru desființarea universității unde s-a consacrat ca...

Guvernul: proiect de lege pentru desființarea universității unde s-a consacrat ca lector Liliana Mincă

DISTRIBUIŢI

Cei mai deștepți români, contemporani nouă, sunt Liliana Mincă și Florin Pandele: Mincă a făcut în paralel o facultate, două masterate și un doctorat iar  Pandele a făcut în paralel două doctorate și un masterat. Orice spune altceva este invidios pe capacitatea lor intelectuală, chiar dacă Revoluția o găsește pe Mincă muncitoare la Uzina Steaua Roșie după terminarea liceului industrial de unde devine secretara lui Victor Stănculescu, poziție în care rămâne timp de zece ani. După 1993, Liliana Mincă începe să acumuleze diplome absolvind 3 facultăți, 2 masterate, un doctorat și cursuri pentru 21 de meserii. În 2011 mahalagioaica devine lector la Universitatea Financiar Bancară din București.

Acum Secretariatul General al Guvernului a pus în dezbatere un proiect de lege prin care UFB se desființează.

Istoria UFB e conform site-ului oficial următoarea:

În anul 2005 Colegiul Bancar Universitar şi Facultatea de Management Financiar din cadrul Institutului Bancar Român devin structuri de învăţământ universitar autonome (prin Hotărârea de Guvern nr. 538 din 9 iunie 2005 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 693/1991, publicată în M.O. nr. 523, din 20 iunie 2005), Facultatea de Management Financiar fiind propusă spre acreditare. Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, s-a adoptat sistemul universitar european (sistemul Bologna) şi astfel colegiile au dispărut ca structuri universitare. În urma acestor modificări, începând cu 2005, Colegiul Bancar Universitar a dispărut treptat din oferta educaţională a structurii de învăţământ superior a Institutului Bancar Român iar resursele sale academice au fost reorientate către Facultatea de Management Financiar. În anul 2009, Facultatea de Management Financiar a obţinut acreditarea prin Legea nr. 274/2009 privind înfiinţarea Universităţii Financiar Bancare din municipiul Bucureşti, lege prin care s-a înfiinţat Universitatea Financiar Bancară, ca instituţie de învăţământ superior, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ, cu predarea în limba română, specializarea Finanţe şi Bănci. După obţinerea acreditării, Facultatea de Management Financiar devine instituţie universitară independentă de Institutul Bancar Român, cu sediul în municipiul Bucureşti, strada Negru Vodă nr. 3, sectorul 3. Acum Guvernul va desființa universitatea abrogând și Legea 274/2009, arhivele urmând să se depună la Arhivele Naționale.

1 COMENTARIU

  1. In PRIMUL RAND sa DESFIINTEZE MULTIPLELE FACULTATI de medicina care au dus Romania la cei mai multi absolventi de medicina, cu cele mai proaste facultati si cei mai prosti dr. ARAD, ORADEA, GALATI, CONSTANTA, SIBIU, BRASOV.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.