Acasă Educație Invatatori trimisi acasa din lipsa copiilor

Invatatori trimisi acasa din lipsa copiilor

DISTRIBUIȚI

Din cauza reducerii semnificative a populatiei scolare, Scoala nr. 10 din Botosani va fi nevoita sa renunte, din anul scolar 2003-2004, la sapte invatatori. Virginia Gusu, directorul Scolii nr. 10, spune ca este pentru prima data cand populatia scolara a cunoscut o scadere atat de mare, in primul semestrul al anului scolar in curs numarul elevilor fiind cu 267 mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent. -Din anul *90 incoace s-a inregistrat o descrestere, pentru ca nici nu prea s-au nascut copii, insa si din cauza ca o parte din elevii inscrisi in scoala noastra erau din centrele de plasament, iar acum au fost dati asistentilor maternali-, a declarat directorul unitatii scolare.

Desi dispune de baza materiala didactica moderna si de profesori calificati, conducerea acestei scoli s-a confruntat, in ultimii ani, cu un exod al absolventilor invatamantului primar catre cele doua colegii nationale, respectiv Colegiul -A.T. Laurian- si Colegiul -Mihai Eminescu-. Nici debutul scolarizarii la sase ani nu va conduce la o crestere a populatiei scolare si nu va rezolva problema cadrelor didactice care isi vor pierde posturile. Virginia Gusu spune ca a facut un recensamant al populatiei scolare din circumscriptia acestei scoli, in urma caruia s-a constatat ca doar 23 de copii ar urma sa intre in clasa I, la varsta de sase ani, ceea ce inseamna doar o clasa in plus. -O alta cauza care sta la baza reducerii posturilor s-ar datora si cresterii numarului de elevi la clasa. Din acest motiv clasele vor fi mai putine, iar posturile se vor restrange automat-, a declarat Virginia Gusu.

Cadrele care urmeaza sa intre in restrangere de activitate de la 1 septembrie sunt cu gradul didactic I si mai au cate doi-trei ani pana la pensie. Anul scolar trecut, la aceeasi scoala au mai fost restranse sase posturi de invatatori.

L. Lupascu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.