Home Educație Medalii și mențiuni pentru toți membrii Echipei Naționale a României la...

Medalii și mențiuni pentru toți membrii Echipei Naționale a României la Olimpiada Asiatică de Fizică

DISTRIBUIŢI

 

Toți membrii Echipei Naționale a României au obținut distincții la cea de-a 15-a ediție a Olimpiadei Asiatice de Fizică (APhO), care s-a desfășurat în perioada 12-18 mai, în Singapore.

 

Potrivi unui comunicat al Ambasadei României la Singapore citat de Agerpres, trei dintre cei cinci componenți ai echipei au obținut medalii de argint iar doi — mențiuni.

 

De asemenea, Dan Ștefan Eniceicu, medaliat cu argint, a primit un premiu special al juriului pentru cel mai creativ experiment de laborator prezentat în concurs.

 

Profesorul Adrian Dafinei, șeful delegației României, s-a declarat mulțumit de „repetiția generală” realizată în Singapore în perspectiva participării Echipei Naționale de Fizică a României la Olimpiada Internațională de Fizică, care se va desfășura în Kazahstan, în perioada 13-21 iulie.

 

Imediat după ceremonia de închidere, delegația României a părăsit Singapore, urmând să ajungă în țară în cursul zilei de luni.

 

Cele mai multe medalii au fost câștigate de elevii din China și Singapore, rezultat care confirmă progresul constant al națiunilor asiatice în competițiile internaționale ale elevilor, se mai arată în comunicatul Ambasadei României la Singapore.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.