Acasă Educație Permis european de conducere a… computerului

Permis european de conducere a… computerului

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si ECDL Romania au lansat, joi, la Colegiul Tehnic -Gheorghe Airinei-, primul centru de testare acreditat ECDL intr-un liceu cu profil tehnic, pentru obtinerea permisului european de conducere a computerului.

Colegiul tehnic -Gh. Airinei- este primul dintre cele opt centre de acest fel care vor fi acreditate in licee cu profil tehnic pana la sfarsitul anului scolar, in cadrul programului -Relansarea invatamantului tehnic incepe cu utilizarea eficienta a computerului-. In acest proiect mai sunt implicate Grupul Scolar -Nichita Stanescu-, Colegiul Tehnic de Arhitectura -I.N. Socolescu-, Scoala Superioara de Comert -N. Kretzulescu-, Colegiul Tehnic -Miron Nicolescu-, Grupul Scolar de Aeronautica -Henri Coanda-, Colegiul Economic Viilor si Colegiul Tehnic Edmond Nicolau.

In faza urmatoare a proiectului vor intra 13 licee teoretice din Capitala – Tudor Vianu, Sf. Sava, Eugen Lovinescu, Jean Monnet, Ion Neculce, D. Bolintineanu, Mihai Viteazul, Nicolae Iorga, I.L. Caragiale, Gh. Lazar, Ion Creanga, Al.I. Cuza si Grigore Moisil.

-Programul realizat in colaborare cu ISMB vizeaza acordarea unei sanse in plus elevilor la momentul in care acestia isi vor cauta un loc de munca, dar el se adreseaza si profesorilor, calculatoarele facand parte tot mai mult din viata tuturor. In contextul in care se fac investitii importante in retele computerizate pentru educatie, este normal sa se asigure si utilizarea eficienta a acestora. Noi nu vrem sa formam someri, ci absolventi care isi gasesc un loc de munca-, a precizat Adriana Trifu, directorul adjunct al Colegiului -Gh. Airinei-.

Permisul european de conducere a computerului este certificatul recomandat statelor Uniunii Europene de catre High Level Group for the Employment and Social Dimension of the Information Society, care ofera angajatorilor, inainte de interviu, raspunsul la intrebarea adresata candidatilor -Stiti sa folositi computerul?-. Initiat de la sfarsitul anului 1996, programul ECDL s-a dezvoltat mai ales in ultimii ani, existand peste trei milioane de persoane inscrise in program si peste 15.000 de centre de testare acreditate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.