Acasă Educație Peste 30.000 de studenţi deschid cel de-al 200-lea an universitar al Universităţii...

Peste 30.000 de studenţi deschid cel de-al 200-lea an universitar al Universităţii Politehnica din Bucureşti

DISTRIBUIȚI

Luni, 24 septembrie, ora 10:00, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB) vă invită la festivitatea de deschidere a noului an universitar, manifestare care marchează totodată, generaţia cu numărul 200 a celei mai mari instituţii de învăţământ superior cu profil tehnic din ţară.

La eveniment vor fi prezenţi, alături de studenţii universităţii, ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Petru Bogdan Cojocaru, ambasadori şi reprezentanţi din peste 20 de ţări din Europa şi alte trei continente, cadre didactice, cercetători, precum şi multe alte personalităţi din mediul public şi privat. Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în Noua AULĂ a Universităţii aflată în campusul UPB (lângă clădirea Bibliotecii Centrale).

Pe drept cuvânt, despre Universitatea Politehnica din Bucureşti s-ar putea spune că este cel mai mare oraş al inovaţiei, tehnologiilor avansate şi al excelenţei academice. Prin cei peste 30.000 de studenţi (6.000, doar în anul I) , angrenaţi în ciclul studiilor de licenţă, master sau doctorat, precum şi prin prezenţa constantă a acestora la cele mai mari provocări competiţionale din domeniul ingineriei mondiale, dar şi prin rezultatele remarcabile obţinute în fiecare an, Universitatea Politehnică din Bucureşti rămâne un etalon al mediului academic românesc şi un ambasador al României în întreaga lume. O dovadă în plus, o constituie şi faptul, că în vara acestui an, Universitatea Politehnica din Bucureşti a fost ierarhizată în top 500 cele mai bune universităţi din lume în clasamentul intitulat „Academic Ranking of World Universities/ARWU”, cunoscut şi ca ierarhizarea Shanghai.

Este de menţionat faptul că, anul trecut UPB ocupa locul 22 la nivelul universităţilor Europei de Sud-Est, ierarhizarea fiind realizată de către SCImago Institutions Rankings, una dintre cele mai cunoscute resurse de ierarhizare a universităţilor la nivel mondial. În prezent, prin cele 15 facultăţi ale sale, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti şcolarizează un număr de peste 30.000 de studenţi, dintre care 6.000 păşesc acum pentru prima oară pe treptele universităţii, 22 dintre aceştia fiind olimpici naţionali şi internaţionali în perioada studiilor liceale.

DESPRE UPB

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti este cea mai veche şi prestigioasa şcoală de ingineri din România.

Tradiţia instituţiei noastre, acumulată în cei 200 de ani prin eforturile unora dintre cei mai mari dascăli ai neamului, dar şi ale generaţiilor de studenţi, nu reprezintă însă singurul argument convingător. Astăzi, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti cunoaşte un continuu proces de modernizare, aflându-se într-un permanent dialog cu mari universităţi din lume.

Misiunea Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti a fost gândită ca o îmbinare de educaţie, cercetare şi inovaţie, fapt ce reprezintă cheia către o societate şi o economie a cunoaşterii. Crearea cunoaşterii în primul rând prin cercetare ştiinţifică, răspândirea ei prin educaţie şi instruire profesională, diseminarea ei prin tehnologia informaţiei şi utilizarea inovaţiei tehnologice, sunt elemente care definesc distinctivitatea universităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.