Acasă Social Expoziţie „Plantele anti-cancer” la Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu

Expoziţie „Plantele anti-cancer” la Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu

DISTRIBUIȚI

Între 26.09 și 31.10.2018 se va desfășura la Sibiu, la Muzeul de Istorie Naturală, situat pe strada Cetăţii nr.1 expoziţia „Plantele anti-cancer” ce va avea vernisajul miercuri, 26 septembrie la orele 15:00. Curator al expoziției este Ghizela Vonica iar colaboratori sunt Farmacist dr. Ladislau Rosenberg- Facultatea de Medicină, Medic oncolog dr. Văleanu Valeria- Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, bucătar Ioan Bebeşelea- Restaurant SyndicatGourmet.

Nenumărate studii şi cercetări ştiinţifice au încercat să afle ce determină apariţia cancerului şi modalitatea în care acesta se răspândeşte dar s-a dovedit că maladia este foarte complexă şi cauzele sunt numeroase. Să nu uităm însă că alimentaţia joacă un rol important în prevenţia şi apariţia acestei boli. Cel puţin 30 % dintre formele de cancer sunt legate de o alimentaţie vicioasă iar organizaţiile de profil au arătat că la unele organe, alimentaţia defectuoasă este vinovată pentru apariţia cancerului chiar şi în proporţie de 60 %. Să nu uităm că formele de cancer sunt maladii multifactoriale extrem de complexe şi nu se pune problema să fie tratate doar prin alimentaţie. Înainte de toate trebuie să privim această boală ca pe o maladie degenerativă legată de comportamentul nostru.

Totuşi foarte multe persoane încă nu ştiu că alimentaţia poate influenţa cancerul şi că obezitatea poate să-l favorizeze. O dietă anti-cancer este o strategie importantă care se poate folosi pentru a reduce riscul de cancer. Instituţiile de tratarea cancerului recomandă, de exemplu, a se consuma zilnic cel puţin cinci porţii de fructe şi legume şi cel mai important a se consuma cantitatea potrivită de alimente pentru a rămâne la o greutate sănătoasă. În plus, cercetătorii au descoperit că anumite alimente care previn cancerul pot fi o parte importantă a unei diete anti-cancer.

Expoziţia temporară Plantele anti-cancer reprezintă o selecţie de plante foarte cunoscute şi recomandate în dieta oricărei persoane, în special a bolnavilor de cancer. Deşi sunt la îndemâna oricărei persoane, efectul terapeutic şi modul de acţionare asupra tumorilor este un aspect mai puţin cunoscut de publicul vizitator.

Despre modul de întrebuinţare sau preparare a plantelor selectate în cadrul expoziţiei se pot afla informaţii în cadrul vernisajului, de la invitaţii speciali ai muzeului. Tot în cadrul vernisajului, publicul poate descoperi noţiuni noi despre această boală sau pot degusta din preparatele pregătite de specialişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.