Acasă Educație Studentii-patroni vor fi scutiti de taxe

Studentii-patroni vor fi scutiti de taxe

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, o hotarare prin care acorda mai multe facilitati studentilor care isi vor infiinta firme. Studentii vor fi scutiti de plata pentru inmatricularea societatii sau pentru obtinerea autorizatiei de functionare, percepute de institutiile administratiei publice.

De aceasta facilitate vor beneficia numai studentii universitatilor acreditate si care nu au depasit varsta de 30 de ani.

Societatile infiintate pe baza acestei facilitati vor fi formate numai din studenti si nu vor putea fi instrainate o perioada de trei ani.

-In acest fel, vor fi evitate situatiile in care se infiinteaza firme-fantoma de catre studenti, care sunt vandute ulterior unei alte persoane ce nu poate beneficia de aceasta facilitate-, a declarat Alexandru Popa, consilierul primului-ministru Adrian Nastase.

Statisticile realizate pana in prezent arata ca, in Romania, numai unul din 100 de tineri a inceput o afacere pe cont propriu, in timp ce in Ungaria, de exemplu, acest raport este de unu la patru tineri.

Pentru viitor, guvernul pregateste o strategie cu masuri suplimentare de sprijinire a tinerilor care doresc sa infiinteze societati comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.