Acasă Educație Trei universități românești de Medicină în clasamentul The Times Higher Education

Trei universități românești de Medicină în clasamentul The Times Higher Education

DISTRIBUIȚI

În clasamentul publicat miercuri, 28 octombrie, ce evidenţiază universităţile care sunt lideri în domeniul medicinei, stomatologiei şi altor domenii din sănătate, sunt incluse doar trei instituţii academice de profil din România: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.

Primele zece locuri sunt ocupate, în ordine, de Oxford, Harvard, Cambridge, Imperial College, Stanford, Toronto, Yale, Johns Hopkins, UCL, Karolinska.

Indicatorii de performanţă analizaţi pentru categoria Clinical and Health au fost grupaţi în cinci domenii: Predare (mediul de învăţare), Cercetare (volum, venit şi reputaţie), Citări (influenţa cercetării), Perspective internaţionale (personal, studenţi şi cercetare) şi Venituri din industrie (transfer de cunoştinţe). UMF „Iuliu Haţieganu” a obţinut punctaje foarte bune la toţi cei cinci indicatori şi s-a remarcat la categoriile Citări şi Perspective internaţionale.

„Încă o dată, şcoală medicală românească este listată în clasamentul realizat de The Times Higher Education, una dintre cele mai însemnate ierarhii de acest fel din comunitatea academică mondială. Această realizare nu ar fi fost posibilă fără implicarea colegilor şi studenţilor noştri, atât în activitatea didactică, cât şi în cea de cercetare, cărora le mulţumesc şi îi felicit pentru contribuţia pe care o aduc la construirea renumelui internaţional al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

World Subject Rankings 2021 este un prestigios clasament internaţional din domeniul academic, ce acoperă 11 domenii: Arts and Humanities, Business and Economics, Clinical and Health, Computer Science, Education, Engineering, Law, Life Sciences, Physical Sciences, Psychology, Social Sciences. World University Rankings 2021 by Subject: Clinical and Health, topul care include şi universitatea clujeană, reuneşte în acest an 856 de universităţi din domeniul medicinei, faţă de 775 anul trecut.

La realizarea clasamentului s-au folosit aceiaşi indicatori de performanţă riguroşi ca la clasamentul Times Higher Education World University Rankings 2021, doar metodologia a fost recalibrată pentru a se potrivi domeniilor individuale.

3 COMENTARII

  1. Super stirea, avem si noi o speranta ca mai exista inca in Romania facultati care aplica un management educational performant recunoscut la nivel international.

  2. Bucurestiul nu mai are un sistem de selectie reala a cadrelor didactice din sistemul de invatamant universitar iar rezultatele sunt in consecinta. Relevant in acest sens este recenta devoalare in mas media despre un asa ziz doctor care nu punea mana pe pacienti sub pretextul citez ca put, am incheiat citatul. Este cazul lui Alexandru Checheriță, în vârstă de doar 33 de ani promovat ca șef al Clinicii de Nefrologie și Dializă din cadrul Spitalului de Urgență Sfântu Ioan din București, profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila.
    Acest Alexandru Checherita este exact tiparul sau modelul de cariera protejat sau promovat la nivelul corpului academic – profesoral din centru universitar Bucuresti.

    • Odata cand am scris un comentariu critic la Ad.St.Cercel cineva mi-a raspuns ca este adevarat ce am spus despre dl.Cercel dar in comparatie cu alti profesori de la U.M.F.Bucuresti el este parfum sustinand ca acolo toate examenele se trec cu bani,acum si tu critici un profesor de la UMF C.Davila,asa ma face sa cred ca este ceva putred la universitatea aia.
      Curios este ca stii tu anonimule dar si alti oameni nu stiu cei care au putere sa indrepte lucrurille la UMF C.Davila,pentru ca oricum ar fi universitatea asta are o istorie in spate si este pacat ca niste neica nimeni sa isi bata joc de universitatea de medicina din Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.